E-rahvaloendusel on osalenud üle poole miljoni inimese

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

E-rahvaloendusel oli täna südaööks loendatud 503 560 inimest ehk 38 protsenti Eesti arvatavast elanikkonnast. Lääne maakonnas oli loendatud 9269 inimest ehk 37 protsenti arvatavast elanikkonnast. Protsentuaalselt on enim loendatuid Tartumaal (43%), Harjumaal ja Tallinnas (43%) ning Rapla- (39%) ja Järvamaal (38%).

Internetis saab rahvaloendusel osaleda veel vaid 31. jaanuarini.

„E-loenduse lõpuni on jäänud veel vaid kaheksa päeva – kõigil, kes soovivad ennast interneti teel loendada, on nüüd selleks viimane võimalus,“ rõhutas statistikaameti peadirektor Priit Potisepp. „E-loendusel osalemist ei tasu jätta viimastele päevadele, sest täitmiskoormus on siis suur ja ankeetide täitmine võib olla aeglasem.”

Internetis saab loendusankeedi täita rahvaloenduse veebilehel www.REL2011.ee kuni 31. jaanuarini. Rahvaloendusel saavad enda kohta ankeedi täita kõik üle 15-aastased Eestis püsivalt elavad inimesed, laste eest täidavad ankeedi nende vanemad või hooldajad.

E-loendusel osalemise käigus tekkivate küsimustega saab pöörduda rahvaloenduse klienditoe poole klienditugi@stat.ee või telefonil 625 9100. Klienditugi töötab iga päev kell 8.00-22.00.

Rahvaloendus kestab 31. märtsini. Jaanuari lõpuni saavad Eesti alalised elanikud vastata küsimustikule internetis. Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad ajavahemikus 16. veebruar kuni 31. märts 2012 rahvaloendajad.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments