Lääne Elu paberleht 24. jaanuaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Paliveres sõideti laupäeval suusamaratoni. Foto: Katrin Pärnpuu
Paliveres sõideti laupäeval suusamaratoni. Foto: Katrin Pärnpuu

* Läänemaa gümnaasiumidest pääseb ülikooli riigieelarvelistele kohtadele enim Haapsalu gümnaasiumi lõpetanuid. Lõpetamisjärgsel aastal jätkab avalik-õiguslike ülikoolide tasuta õppekohtadel 44 protsenti Haapsalu gümnaasiumi lõpetanuid. Postimehe avaldatud edetabeli järgi on see Eesti gümnaasiumide pingereas 20. tulemus.

* Mitu tuhat Läänemaa aadressi ei vasta ruumiandmete seaduse nõuetele, mistõttu peavad omavalitsused algatama aadresside muutmise. Kõige rohkem muutmist vajavaid aadresse on Ridala vallas, kus on palju kunagisi suvilakooperatiive.

* Läänemaa abituriendid eelistavad enim inglise keele ja ühiskonnaõpetuse riigieksamit nagu varasemail aastail; kolmas valik on matemaatika.

* MTÜ Läänemaa Turismi avaldatud andmetest selgub, et Haapsalu turismiinfopunkti külastatavus on 2010. aastaga võrreldes viiendiku jagu vähenenud. Eriti suur oli vähenemine turismihooaja tipphetkel – juulis. Läänemaa Turismi tegevjuht Anneli Haabu ütleb intervjuus Lääne Elule, et vähenemise üks põhjus on võimalus saada turismiinfo kätte internetist.

* Samal ajal, kui Otepää võõrustas maailmakarika etappi, peeti laupäeval ka Läänemaal suusapidu, Palivere IX suusamaratoni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rein Vatku /rein@normanoptika.ee
12 aastat tagasi

Ma lapsevanemana küll ei näe, et hariduse vallas meil miskit väga hullusti tehtaks. Haapsalus antav gümnaasiumiharidus ei lähe kindlasti halvemaks. Kuna headest õpetajatest on alati puudus, siis ei tohiks heal õpetajal isegi mõttesse tulla kahtlust, et ta ei läbi konkurssi uude gümnaasiumi.
Mis aga heasse mõttesse puutub, siis see küll ei tohiks olla anonüümne.

Kati
12 aastat tagasi

Lapsevanemana väga loodan, et konkurss, mis loodetavasti korraldatakse (ka direktori oma), saab olema aus ja õiglane (mitte et enne on kõik otsustatud) ning sõelub välja parimad õpetajad ja et kogu sellest ümberkorralduste karusselli tulemusena lõpuks ka võitjaid oleks, mitte et mingi jabur vangerdamine vaid.

Vastuseks
12 aastat tagasi

Rein Vatkule:On palju põhjuseid miks anonüümne on parem kui nimeline,mõned neist:alati kui keegi tuleb välja uuendusliku mõttega läheb lahti klaperjaht tema isiku ja tegemiste kohta-ja mõte ise sumbubki sellesse luukerede krõbistamisse-no kellel ei oleks eluteel asju olnud mis pole päris nii läind kui peaks,lisaks veel vääriti mõistmised jms.Seda kuidas hea mõte sellesse sumbub on sageli näha Eesti Päevalehe arvamuslugude kommentaariumis.
Teiseks võivad ju inimesed hakata arvama,et sõnavõtjal on mingi äriplaan-riigikogusse kandideerida vms.mis jälle takistab sõnumi mõtte esiplaanile tõusmist.

HG lapsevanem
12 aastat tagasi

Kahju et hea kool laiali saadetakse. Linnal pole ju raha sellise asja jaoks, linnapeal lapsed suured ja tal ükskõik kuidas meie koolides asjad käivad, peaasi et keegi teine kusagilt mujalt (riik) maksaks kohalike laste hariduse eest.

Rein Vatku /rein@normanoptika.ee
12 aastat tagasi

Kommentaarid on mõistlikud (väljaarvatud üks kommentaar). Mis sunnib küll inimest anonüümne olema? Hea mõtte võib ju alati oma nime all esitada, lausa peab kohe.

to to Mart
12 aastat tagasi

Sina HG vilistlane ei ole. Seda tõendab lai kaar, millega sa Mardi kommentaari mõttest mööda tulistad.

to Mart
12 aastat tagasi

Kui õpetajad konkurssi või atesteerimist kardavad,siis on meie haridussüsteemis ikka midagi väga tõsist lahti-ega nad siis eluksajaks ametisse pole määratud nagu kohtunikud.

Sander Pätt
12 aastat tagasi

Selleks, et liinitööline olla, piisab 9 kl. haridusest küll…

Vilistlane HG-st
12 aastat tagasi

Kahju, et Haapsalu Gümnaasiumi tase märgatavalt alla hakkab käima tänu Wiedamanni koolile. Sest ütleme ausalt, riigieksamite tulemused ja tasuta kõrgkooli minejate % räägib ikka enda eest.

Tõesti kahju on öelda, et tulevikus peavad HG vilistlased end nimetama keskastme kooli vilistasteks. ( Mis ilmselt ühisgümnaasium tuleb)

Mart
12 aastat tagasi

Tegelikult ju paneb uksed kinni. Kui kogu tänane HG õpetajaskond sinna üle läheks saaks rääkida mingisugusest järjepidevusest, kuid õpetajate konkurss alles ees.
See milline ükskord nn. Ühisgümnaasiumi tase hakkab olema on tulevikuuusika -mingist tuntud headusest on vara rääkida.