Nigula laste koolitee ujutab

Madiken

madiken@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

 

Lääne-Nigula elanikele teeb muret üleujutatud külatee lõik Priguldi bussipeatuse ja kiriku vahel. Teed kasutavad näiteks Nigula lapsed iga päev kooliskäimiseks ja Taebla elanikud kirikuni jõudmiseks.

Taebla vallavalitsuse ehitus- ja kommunaalnõuniku Olev Peetrise sõnul on tegemist paar aastat tagasi kruusaga üle veetud põlluvaheteega. Suurematel vihmaperioodidel jääb tee lõiguti vee alla.

Peetrise sõnul on Nigula elanikud pöördunud probleemiga ka valla poole. Tee madalamad lõigud oleks vaja katta kruusaga, kuid selleks valla eelarves raha jätkunud ei ole. Sügisestes ilmastikuoludes on maapind liiga pehme ning masinatega sinna kruusa kanda niikuinii ei saaks.

“Praegune lahendus on kurb ja naljakas — kummisaabas,” sõnas Peetris.

Madiken Kütt

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
30 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kui
12 aastat tagasi

müristas ja välku lõi,
siis vanajumal silku sõi,
kui lörtsitas ja vihma sadas,
siis püha peetrus kummikutega tööle müristas

Kohalik
12 aastat tagasi

Ah peaks vist v6sapetsi appi kutsuma.

teeline
12 aastat tagasi

taeblavallaline ja andrus akki me peaksime ka kulateed remontima oma kulul ja voib olla lundki talvel lukkama.me oleme maksumaksjad ja vald peaks kolme aasta probleemi ikka ise lahendama.vali meid kolas huue enne valimisi.

Andrus
12 aastat tagasi
Reply to  teeline

Ei pea ise remontima aga kui kolme aasta jooksul ei ole saanud asi korda, siis olete olnud lihtsalt liiga kannatlikud ja vähe kisa teinud. Rohkem tuleb nõuda ja suurema rahvaga, mitte poe kõrval kiruda. Ma ei taha küll uskuda, et vald Nigula inimesed “üle laseb”, kui küla selle teema tõsiselt ja järjepidevalt tõstatab. Inimesed on liiga passiivsed kahjuks ja nüüd on jalad märjad. Isetegemist soovitasin selle pärast, et saaksite hea organiseerimisega juba esmaspäeval oma lapsed kuiva jalaga kooli. Sõitsin sealt täna mööda ja polnud see probleem nii üüratu midagi, pange 10-15 euroalust ritta ja asi ajutiselt lahendatud.

Andrus
12 aastat tagasi

Olukord on küll kurb aga mida te virisete siin anonüümselt kommenteerides, Võtke asjad kodanikualgatuse korras kätte. Kui ütlete, et vallas ei aeta, siis ajage end arvuti tagant püsti, koguge külavahel see kruusaraha kokku ja pange maha või tehke ajutine laudtee! Hakake liigutama ennast. Kuradi mugavaks on inimesed läinud. Vald erinevatel põhjustel igale poole ei jõua aga mina hakkaksin end küll ise liigutama, mitte ei saadaks oma last ligasena kooli.

taeblavallalinepaliverest
12 aastat tagasi

mul ükskord sadas vihma kui kooli läksin….ma ei saa aru kuidas vald saab seal rahulikult läbi aknaklaaside seda vaadata, ja isegi jope sai märjaks. Ja siis kord oli nii vali tuul kooliteel ,et viis mütsi peast, kus vald siis oli kui pidin ise oma käega mütsi kinni hoidma ja üleüldse võiks selle probleemi lahendada trantspordi firma Saarte liinid, S.t Ola seisab niisama praegu sadamas!

ja
12 aastat tagasi

nüüd peaks solidaarususest koolilaste ja kohalike elanikega see ennasttäis vennike käima tööl kummikutega kuni lume tulekuni, ja muidugi kindlasti ka ülikonnas

Halb
12 aastat tagasi

Sama hästi võik ma ka sinna vallda rekistreerida kuna pead teadma ainult kahte lauset “MEIL POLE RAHA” ja teine “EI TULE KÕNEALLAGI” rohkem sa teadma ei pea!!! Ja oledki vallas kõva tegija

TOHOH
12 aastat tagasi

Või et osta kummikud?? Kui peres on kolm või neli last kes käivad kõik nigulast Taebla Gümnaasiumis siis ja osta neile neljale või kolmele lapsele kummikud!! AGA KAS INIMESTEL PEAKS RAHA OLEMA???

Teeline
12 aastat tagasi

Ja sellepärast ei pea nüüd hakkama rattaga koolis käima !Eriti veel praegult ,kui vihma hommikuti sajab !!!!!

õnnelik valija
12 aastat tagasi

aga mina valin ikka äraostmatuid