Lihula astub Läänemaa Turismi liikmeks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula volikogu otsustas neljapäeval ühehäälselt, et vald astub uuest aastast Läänemaa Turismi liikmeks.

„Läänemaa Turism on ühistegevus. Koos on lihtsam kui eraldi. Me oleme sealt juba kasu saanud,“ ütles Lihula vallavolikogu esimees Tiina Lobja.

Lobja rääkis, et vähem kui kuu aega tagasi paigaldati Penijõele puutetundlik infotahvel. „Ise ei suudaks me välja anda ka trükiseid,“ ütles Lobja.

Lobja sõnul ei too turismiühendusse astumine vallale lisakulutusi.

Seni kuulus vald Läänemaa Turismi nelja Läänemaa ja kaht Pärnumaa valda ühendava turismiühenduse Terra Maritima koosseisus, kes otsustas, et astub uuest aastat Läänemaa Turismist välja juriidiliste segaduste tõttu: kuue valla koostöös sündinud ühingu liikmeist kaks asuvad Pärnumaal ega saa Läänemaa Turismi kuuluda.

Lihula valla 2011. aasta liikmemaks Läänemaa Turismile Terra Maritima koosseisus oli 2200 eurot, 2012. aastal on see 2500 eurot.

Peale Lihula Terra Maritima koosseisu kuuluvad Hanila, Ridala ja Martna vald on otsustanud, et ei astu Läänemaa Turismi liikmeks.

Maakonna ülejäänud omavalitsused kuuluvad Läänemaa Turismi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments