Haapsalus kantakse laupäeval üle uute ideede konverentsi

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laupäeval, 26. novembril on kultuurikeskuses Haapsalu esimene ametlik pööraste ideede konverentsi TEDx ühisvaatamine.

“TEDx on erakordsete ideede kokkutoomine,” kirjeldas TEDxTartu üks korraldajaid Laura Kalda. “Kutsume hästi erinevaid inimesi, kes igaüks saab teha kuni 18minutise ettekande. Selle sisu peab olema uuenduslik. Kui meil esineb Marju Lauristin, siis võite kindlad olla, et te ei ole seda juttu enne loengus või uudistes kuulnud.”

Lisaks Lauristinile astuvad Eesti kuuendal ja Tartu kolmandal TEDx-il üles arvutiteadlane Dan Bogdanov, visionäär Heikki Haldre, rännumees Hendrik Relve, muusikud Jarek Kasari ja Mari Pokinen, arst ja meditsiiniteadlane Ragnar Viir, moekunstnik Reet Aus, kirjandusteadlane Rein Veidemann ja hariduskonsultant Roy Leighton.

Suurem osa neist nimedest ei vaja tutvustamist. Heikki Haldre on ühendanud robotid ja moe, tehes virtuaalset proovikabiini fits.me. Roy Leighton on mainekas loomingulisuse, äri ja õppe siduja. Oli üks kolmeliikmelisest meeskonnast, mis kavandas ja esitles üliedukat BBC kuueosalist sarja “The confidence lab”.

TEDxTartu on tasuta ja seda näeb ka internetist. Siiski on põnevam vaadata üritust ühiselt, seekord näiteks Eesti Rahva Muuseumis ja Haapsalus, soovitavad korraldajad. “Näiteks saab vaheaegadel korraldada arutelusid kuuldu üle,” ütles Laura Kalda.

Mingit kitsast teemat TEDxTartul ei ole. “Ainus teema on “Ideed, mis väärivad jagamist”,” ütles Kalda.

Kultuurikeskuse juhataja Gülnar Murumägi oli enne esimest TEDx-i ülekannet elevil. “See saab väga põnev olema. Oleks ainult vaatajaid,” lootis ta.

TEDxTartu esimene ettekannetesessioon algab laupäeval kell 11 ja kestab 12.30ni. Järgmised on 13-14.30, 15.30-17 ja 17.30-19. Esinejate järjekorda korraldajad enne üritust avalikuks ei tee.

TeDx-i eelkäija on TeD, mida hakati sama mudeli järgi korraldama 1970. aastate lõpus USAs Californias.
Tarmo Õuemaa

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz