Lääne Elu paberleht 26. novembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

* Kalalaevade register läheb peagi taas lukku. Kutselistel rannakaluritel on oma aluste kandmiseks kalalaevaregistrisse aega 6. jaanuarini, registrisse kandmata aluste renoveerimiseks pole hiljem võimalik toetust taotleda. Samas ei ole registrissekandmine kohustuslik.

 
Läänemaa omavalitsused on hädas looduskaitsega, sest kaitsealune ja piirangutega maa Läänemaal järjest kasvab. Näiteks Ridala vallas on sellist maad juba ligi kolmveerand valla territooriumist.
 
* Vikerkaare lasteaia renoveerimise rahastajad Šveitsist andsid kolmapäeval linnavalitsusele soovitusi, kuidas projekt nende rangete nõuetega vastavusse viia. Üldjoontes on projekt hea, kuid igas ruumis leiab veel kohti, mille arvelt energiasäästu juurde saab.
 
* Lihula volikogu otsustas neljapäeval ühehäälselt, et vald astub uuest aastast Läänemaa Turismi liikmeks.
 
* Haapsalu kultuurikeskuse näitusel taaselustub viikingiaeg.
 
* Neljapäeval pidasid Wiedemanni gümnaasium võimalik et viimase oma kuulsatest Playback-showdest.
 
* Sel nädalal on Taeblas ja Haapsalu mõlemas gümnaasiumis külas kaheksa USA keskkoolinoort, et kohtuda omaealistega, rääkida elust Eestis ja USAs.
 
* Nõuanded sussipäkapikule. Kui koolilaps seletab teisele, et ei saanud sussipäkapikult midagi, ainult mingi šokolaadi, siis ei ole mõtet šokolaadi sussi sisse pistagi, leiab Krista Kumberg. Tal on hoopis huvitavamate kingituste ideed.
 
* Lääne praost Tiit Salumäe advenditervitus. Pühapäeval kell 17 on Haapsalu toomkirikus advendikontsert ja kell 18 kogunetakse küünaldega Haapsalu linnuseõuele. 
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ikaldus
12 aastat tagasi

Egiptus keeb ja teil on õigus. Milline vaesus ja lagastus, milline määratu tagasilangus on meid tabanud viimase sajandiga alates Vene orjuses ja lõpetades juutide rahavõimu orjusega tänapäeval! Ikka oleme teendinud valesid isandaid mitte looma endi omi. Aga miks mitte vanduda maapõhja kõik viimased 700 aastat mis on jätkunud tänaseni. Aga miks mitte halada selle pärast, kuidas oleme kahanenud viimase tuhande aastaga, Õhtumaa ja Vene vägistajad on meie languses süüdi! See aastatuhat oli kannatuste ajastu! Seda ülekohut mõistavad isegi egiptlased ja protsestivad kuid mitte meie. Kas tõesti on mõistlik oodata käed rüpes, kuni Õhtumaa ja Vene saavad karistuse ja võidab õiglus;… Loe rohkem »