25. oktoober: Võitu lootes

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa omavalitsused on otsustanud korraldada kogu Läänemaad hõlmava ühise prügihanke lootuses, et mida suurem on prügiveopiirkond, seda odavam on läänlastel prügivedu.

Prügiveohanke korraldamine ei ole lihtne töö. Omavalitsusliit, kes omavalitsuste esindajana hankedokumentatsiooni ette valmistas, nägi palju vaeva, et kõik vajalikud tööd üles lugeda ja paragrahvidega katta, kõik viie järgmise aasta jooksul ette tulla võivad elumuudatused ära arvata ja arvesse võtta. Hankedokumentatsioon on üle 70 lehekülje pikk!

Nüüd on hange peatunud ja väheusutav, et see endistel tingimustel jätkub, sest kaks konkureerivat jäätmekäitlusfirmat leidsid dokumentides hulga kohti, kus nende meelest on omavalitsusliit mööda pannud, kas loonud konkurendile põhjendamatu eelise või eksinud seaduste vastu, väljendanud ennast segaselt või soovinud võitjalt võimatut.

Riigihangete vaidluskomisjoni otsused Veolia ja Ragn–Sellsi kaebuse kohta on pikad ja põhjalikud, kumbki 20 lehekülge. Neilt 2 × 20 leheküljelt kumab, et hange on koostatud väga tugevasti läänlaste huve silmas pidades ja seda ei saa jäätmehiiud sallida. Seepärast tasub pöialt hoida, et kohtuvaidlused läänlastele soodsalt lõpeksid. Silmas pidades, kui kalliks võib kohtupidamine lõpuks minna, tuleks aga oma võimalusi ka väga kainelt hinnata.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz