Laupäev on Eestis lipupäev

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval, 15. oktoobril, on hõimupäeva puhul Eestis lipupäev. Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Lipu võivad heisata ka kõik teised.

Riigikogu kehtestas hõimupäeva lipu- ja riikliku tähtpäevana selle aasta 17. veebruaril. Hõimupäeva eesmärgiks on teadvustada eestlaste kuulumist soome-ugri rahvaste perre, sellega väärtustatakse soomeugrilaste ühist pärandit.

Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz