Läänemaa inimesi oodatakse verd loovutama

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nii uusi kui ka püsidoonoreid oodatakse verd loovutama 26. septembril kella 11st 15ni Lihula kultuurikeskusse ning 11. oktoobril kella 12st 16.30ni Haapsalu kultuurikeskusse.

"Oleme väga rõõmsad, et kolme viimase aastaga on doonorite arv tõusnud ning seda just korduvdoonorite arvel. Lisaks leiab meid üles järjest rohkem esmaseid doonoreid, kellest loodetavasti saavad samuti püsidoonorid," ütles verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste. 

"Ainult tänu doonoritele saame tagada piisavad verevarud abivajajate aitamiseks ja elude päästmiseks ning Haapsalu ja Läänemaa inimesed on selleks alati märkimisväärse panuse andnud! Tänavusuvistel doonoritelkide üritustel Haapsalus tuli verd loovutama 227 abivalmis annetajat, kokku kogusime üle 100 liitri verd. Vapraid esmadoonoreid oli nendel päevadel kokku 32. Loodame, et ka seekord on siinsetel inimestel võimalus vereloovutusele tulla," ütles Kullaste.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18—60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.

Vaata lisa verekeskuse leheküljelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments