Matsalu festivali võitis film Soome loodusest

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Täna õhtul kuulutas žürii Matsalu 9. filmifestivali võitjana välja režissöör Oliver Götzli (Saksamaa) filmi “Skandinaavia loodus — Soome”. Hindajate sõnul läks peaauhind ainulaadsele linateosele, mis on segu imepärastest kaadritest, andekast montaažist, oskuslikust režiist ja võrratutest loodushelidest: selle filmi vaatamine on emotsionaalne kogemus, mis puudutab sügavalt.

Skandinaavia looduse filmisarja kuuluv Soome-film leiab järvede ja metsade maal uusi vaatenurki. Karud, ahmid, ilvesed, lendoravad, lindudest sõtkad — mitmedki seigad nende loomade-lindude elust on varem filmimata.

“Skandinaavia loodus — Soome” on valminud 2011. aastal, Oliver Götzl on ka filmi käsikirja autor, operaatorid on Ivo Nörenberg, Jan Henriksson ja Rolf Steinmann, heli Oliver Götzl.

Ühtekokku jagas žürii täna õhtul välja 19 auhinda. Peaauhinna nominentidena konkureerisid võidufilmiga “Katkine kuu” (Brasiilia, Marcus Negrao, Andre Rangel), “Green” (Prantsusmaa, Patrick Rouxel) ja “Ungari loodus” (Ungari, Zoltan Török). Võistlusprogrammis linastus kokku 29 filmi.

Kõiki võidufilme näeb festivalil taas homme, 18. septembril.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments