Andmekeskuse detailplaneering sai valmis

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Andmekeskus (2)

Esimene uudis endise lihakombinaadi alale (pildil) plaanitavast andmekeskusest jõudis meediasse 2014. aasta hilissuvel. Foto: Arvo Tarmula.

Haapsalus Haava tänavale plaanitava miljoneid eurosid maksva andmekeskuse detailplaneering sai valmis.

Nüüd soovib Haapsalu linnavalitsus planeeritava ala lähimatele naabritele seda detailplaneeringut täiendavalt tutvustada ja korraldab
10. veebruaril kell 16 linnavalitsuse saalis huvilistele ürituse, kus planeeringu koostaja inimeste küsimustele vastab.

Enam kui 6200 ruutmeetrisele krundile on detailplaneeringu järgi kavas ehitada hoone, mille lääneosas on 3-4 korrust ja mille idaosas on korruseid 3. Lisaks on lubatud rajada hoone alla ka kaks maa-alust korrust.

Planeeritava ala elektriga varustamiseks on mõeldud liitumine kõrgepingel 110 kV ja näivvõimsusega 25MVA. Selleks tuleb vedada mööda Tamme ja Jalaka tänavat andmekeskuse kinnistuni maa-alune kõrgepingekaabel.

Planeeritud serverikeskuses tekkiv soojusenergiat tuleb detailplaneeringu järgi maksimaalselt kasutada krundi siseselt (nt hoone küttesüsteemis, s.h tarbevee soojendamisel, lume sulatamiseks katusel ja jalgteedel). Kasutamata jääv soojus suunatakse jahutusseadmetesse ja sealt välisõhku.

Planeeringu elluviimiseks ei ole kavandatud muuta olemasolevaid tänavaid ega rajada uusi teid. Samuti ei plaanita muuta piirkonna liikluskorraldust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
30 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ee
9 aastat tagasi

“rumala inimesega pole mõtet vaielda. Ta lihtsalt veab su alla enda tasemele ja seal on tal kogemuse eelis”

Andres
9 aastat tagasi

ee-arsti vastu võtul oled kunagi käinud?see mis pead kontrollib?

ee
9 aastat tagasi

ja mis on sellel pistmist andmekeskusega?

Andres
9 aastat tagasi

tundub,et sa EE oled spetsialist…-aga mine vaata veetorni kellasid ja raamatukogu arvutit…ja pool aastat järjest…

ee
9 aastat tagasi

Kuule andres-indrek, õpi kõigepealt vahet tegema mis on erainvesteering ja mis on linna või KOV küsimused. miks peaks mingi eraisikust ettevõtja oma äriprojekti asemel sinul raamatukogus arvutit parandama. aga jah ära lase ennast sellisest asjast nagu loogika segada. parem on ikka niisama lahmida ja sõimata täiesti seosetul teemal.

andres-Indrek
9 aastat tagasi

ee-Tundub,et Sina väärid oma Haapsalu Linnavalitsust…
Ise õnneks ei kuulu nimekirja…

Andres _indrek
9 aastat tagasi

vabandage nüüd väljenduse eest aga tra…
Linnaraamatukogu 1 arvuti on juba vist 4 kuud katki ja Veetorni kellad näitavad vaimude tundi ka juba üsna mitu kuud…-ja nemad teevad andmekeskust…
Te krdi…trapead tehke kõige pealt foorireziim uuel ristmikul õigex…
või nemad ehitavad andmekeskust….prss.. raisk…

ee
9 aastat tagasi
Reply to  Andres _indrek

aga mine räägi sellele hispaania investorile kes tahab oma eramaale enda firma äriprojketi arendada, et ta peaks selle asemel hoopis sinu linnas teid ja foore parandama ja kui aega üle jääb siis ka sul kodust läbi astuma ja tagumiku puhtaks pühkima peale paksu ja peenikese tegemist.

Andres_indrek
9 aastat tagasi

valetamisele ja udu ajamisele ei ole õigustust…

onuke
9 aastat tagasi

Heh, kui vanasti käisid igal matusel ühed ja samad nutunaised, siis meil Haapsalus pritsivad iga artikli lõpus välja oma sappi ja ebakompetentsust ühed ja samad linnakodanikud (sa võid ju nime muuta, aga su räpane iseloom jääb haisvaks ikka)

eda sitaoja
9 aastat tagasi
Reply to  onuke

kas oli valus ka…………

äkki
9 aastat tagasi

on see NSA andmeladu? Eesti reklaamib ju küberkaitsekoostööd

Enriko
9 aastat tagasi
Reply to  äkki

Vt. Postimehe artiklit “Google on äriline NSA” – http:// maailm.postimees.ee/2921337/ekspert-google-on-ariline-nsa . Saksa küberjulgeolekuekspert Felix Lindner ei käsitle seal küll otseselt andmeladusid, kuid põhimõtteliselt ei saa andmeid andmekandjast lahutada. Lindner väidab kusjuures: “Asjad, mida NSA võrguga teha suudab, on kaunis kõrgetasemelised. Maailmas pole palju inimesi, kes oskavad neid tuvastada, laiali lammutada ja analüüsida. See hoiab meil (EL-i küberjulgeoleku tagajatel? – E.) käed tööd täis.” Eelöeldu ei tähenda muidugi, et NSA hakkaks Haapsalu kohale luuredroone saatma või nõuaksid mehed mustas Lõuna-California seadustele tuginedes, töötõendid näpus, andmekeskusse sissepääsu. Piisab, kui maailma põhilised andmekogujad/töötlejad nagu Google on NSA-l sabapidi peos. Google kohta väidab Lindner… Loe rohkem »