Vormsi laev hakkab sagedamini sõitma

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Parvlaev Reet

Vormsi parvlaev. Foto: Arvo Tarmula

Lääne maavalitsus tuli vastu Vormsi vallavalitsuse palvele ja lisab Sviby–Rohuküla liinile kaks lisareisi nädalas.

Pühapäeval täieneb senine sõiduplaan väljumistega Svibyst kell 15.05 ja Rohukülast kell 16.15 ning esmaspäeval Svibyst kell 8.35 ja Rohukülast 9.45. See sõiduplaan kehtib 24. novembrist selle aasta lõpuni.

„See on justkui jõulugraafik,” ütles Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu.

Mäesalu sõnul ei pea maavalitsus riigilt lisaraha küsima, sest praamiliikluseks mõeldud  rahast jätkub, et tellida Kihnu Veeteedelt lisareise. Iga lisareis tähendab maavalitsusele ligi 250eurost väljaminekut. Ühe reisi all mõeldakse sõitu Vormsist Rohukülla ja tagasi.

Vormsi vallavanema Tanel Viksi sõnul on pühapäeval Svibyst laevale saada peaaegu võimatu. Tihedamat sõiduplaani on vaja, et vormsilased saaksid mandril tööl käia. Seda vaja ka mandril koolis käivaile lastele.

Maavalitsuse maaelu peaspetsialisti Mati Kallemetsa sõnul ei olnud maavalitsus eile pärastlõunaks veel Kihnu Veeteedelt ametlikku vastust saanud, kuid ta ei näinud põhjust, miks peaks vedaja poolt takistusi tulema.

Kas uus sõiduplaan jääb ka järgmisel aastal kehtima, oleneb riigieelarvest eraldatud rahast. Samuti mõjutab reiside arvu tõik, et maist peetakse parvlaevaühendust uue veolepingu alusel.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments