Haapsalu õmblusfirma omanik peitub soojameresaarte maksuparadiisis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

„Seoseid Panamaga ei oska kommenteerida,” ütles PVMP–Exi tegevjuht ja väikeomanik Alari Engman. Foto: Arvo Tarmula
„Seoseid Panamaga ei oska kommenteerida,” ütles PVMP–Exi tegevjuht ja väikeomanik Alari Engman. Foto: Arvo Tarmula

PVMP–Exi omanik peitub soojameresaarte maksuparadiisis. Kui tunamulluse aastaaruande järgi oli ettevõtte omanik registreeritud Küprosel, siis mullu kolis ettevõtte aadress Panamale. Kes ettevõtte Tropley Finance taga peitub, pole teada. „Seoseid Panamaga ei oska kommenteerida,” ütles PVMP–Exi tegevjuht ja väikeomanik Alari Engman.

Nii nagu paljud madalat palka maksvad ettevõtted, maadles ka PVMP–Ex tööjõupuudusega. Õppinud tööjõudu on keeruline leida.

Engmani sõnul vähenes käive peaasjalikult klientide tooteportfellides tehtud muudatuste tõttu. Korraga oli töös palju uusi tooteid, kuid neid ei saatnud eelmiste mudelite müügiedu.

Eestisse jäi vaid väike osa vabriku toodangust. Ligi 98% toodangust läks eksporti.

Majandusaasta aruanne nendib, et 2013. aasta teisel poolel algas ettevõttes maksukontroll, mis aga ei ole kaasa toonud jõustunud otsuseid ega muudatusi maksekohustuses.

Mullu septembris selgus, et maksu– ja tolliamet kahtlustab rõivatootjat PVMP–Exi peaaegu nelja miljoni euroses käibemaksupettuses.

„Kahtlustused on esitatud juriidilisele ettevõttele OÜ PVMP–Ex ja seitsmele füüsilisele isikule,” selgitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm mullu septembris. Engman ütles toona Lääne Elule, et kahtlustus on põhjendamatu ega puuduta vabriku igapäevast tööd.

Ermi sõnul juhtisid peamised kahtlusalused ebaseaduslikku tegevust Tallinnast. Nad organiseerisid maksukelmuseks ettevõtete võrgustiku.

Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda ei osanud öelda, kui kaua uurimine veel kestab, sest maksuasjade uurimine võtab tavalisest kauem aega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments