Haapsalu linn, Tallinna mnt 87 ja 87a kinnistute detailplaneeringu avaliku väljapaneku tulemused

kliendihaldur

le@le.ee

Haapsalu Linnavalitsuses toimus 20.05.2023 – 04.06.2024 (k.a) Haapsalu linn, Tallinna mnt 87 ja 87a kinnistute detailplaneeringu avalik väljapanek.

Detailplaneeringu avaliku väljapaneku kestel detailplaneeringu kohta arvamusi ning ettepanekuid ei esitatud.

Haapsalu Linnavalitsus jätkas detailplaneeringu menetlust vastavalt planeerimisseadusele ning esitas detailplaneeringu linnavalitsuse istungile kehtestamiseks.

 

Haapsalu linn, Tallinna mnt 87 ja 87a kinnistute detailplaneeringu kehtestamine

Haapsalu Linnavalitsus teatab, et Haapsalu Linnavalitsus kehtestas 11. septembri 2024 korraldusega nr 752 Haapsalu linn Uuemõisa alevik Tallinna mnt 87 ja 87a kinnistu detailplaneeringu.

Planeeringuala suurus on 2,29 ha. Planeeringuala asub Haapsalu linnas Uuemõisa alevikus, Mõisa tee ja Tallinna maantee vahelisel alal.

Tallinna mnt 87 ja 87a kinnistud on hoonestamata. Tallinna mnt 87 maaüksusel asub osaliselt nii Mõisa tee koosseisu kuuluv sõidutee kui ka kergliiklustee. Samuti olemasolevad tehnovõrgud (veetorustik, reoveekanalisatsioon, kaugküttetorustik, tänavavalgustuskaabel koos postidega). Lisaks paiknevad kinnistul kraavid. Tallinna mnt 87a kinnistul paikneb Tallinna mnt 89 kinnistut teenindav juurdepääsutee.

Detailplaneeringu koostamise eesmärk oli jagada olemasolev maatulundusmaa katastriüksus elamumaa, ärimaa ja transpordimaa kruntideks, planeerida kruntidele ehitusõigus, arhitektuursed hoonestustingimused, kruntide teenindamiseks vajalike tehnovõrkude põhimõttelised asukohad, lahendada kruntide juurdepääsud, haljastuse- ja heakorrapõhimõtted ning määrata liiklus- ja parkimiskorraldus.

Tallinna mnt 87 ja 87a kinnistutele planeeritud elamukruntidele on kavandatud kuni kahe maapealse korruse ning ühe maa-aluse korrusega üksik- või kahe korteriga elamud. Krundile on lubatud püstitada kuni kaks hoonet, sh üks põhihoone ning üks abihoone. Hoonete ehitisealune pind on kokku kuni 300 m². Abihoone ehitisealune pind võib olla kuni 60 m². Elamute suurim lubatud kõrgus maapinnast on 8,5 m ja abihoonetel 5 m.

Tallinna mnt 87 ja Tallinna mnt 87a kinnistute detailplaneeringu kehtestamisega muutub sama planeeringuala kohta varem kehtestatud detailplaneering ehk Haudejaama detailplaneering antud kinnistute osas kehtetuks.

Tallinna mnt 87 ja Tallinna mnt 87a kinnistute detailplaneeringus on kavandatud alale (mõisahoone lähedusse) sobivam, madalama hoonestusega maakasutus, mis on jätkuks Linna teel paiknevale väikeelamute hoonestusele. Haapsalu linnas on väga nõutud väikeelamukrundid. Omaniku soov on kinnistu jagamisel pakkuda Haapsalu linnas pereelamukrunte, mida piirkonnas praegu napib. Pakutavate elamukruntide suurenedes suureneb ka linna elanike arv. Planeeritud ala asukoht on sobiv elamute püstitamiseks, kuna kontaktalal on tagatud äri- ja teenindusfunktsioonid, samuti asuvad mõnesaja meetri raadiuses ühistranspordipeatused, mis tagavad ühenduse Haapsalu keskosa ning sotsiaalse taristu objektidega (lasteaiad, koolid, huviringid jms).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments