Katrina Lehist ei võetud EM-iks Eesti koondisesse

BNS

Olümpiavõitja Katrina Lehis. Foto: Arvo Tarmula
Pärast edukaid Tokyo ülmpiamänge mahtusid treener Nikolai Novosjolov (vasakul), Katrina Lehis ja epeenaiskonna treener Kaido Kaaberma veel ühte autosse. Foto: Arvo Tarmula

Eesti vehklemisliit pani esmaspäeval paika, kes pääsevad järgmisel nädalal Šveitsis Baselis algavatele Euroopa meistrivõistlustele ning 2021. aastal Tokyo olümpial individuaalse pronksi ja naiskonnaga olümpiavõitjaks tulnud Katrina Lehist koondisesse ei võetud, kirjutab Postimees.

Eesti naiste epeekoondise peatreener Kaido Kaaberma esitas alaliidu juhatusele kinnitamiseks Eesti naiskonna koosseisu EM-iks, kuhu kuulusid edetabeli põhjal Nelli Differt, Irina Embrich, Erika Kirpu ja peatreeneri valikul Julia Beljajeva.

Ainsa Eesti vehklejana Pariisi olümpiale mineva Differti järel on aga Lehis Eesti pingereas teine. Vehklemisliidu protokollis põhjendatakse Lehise puudumist järgmiselt: «Katrina Lehis oli kutsutud, kuid ta ei osalenud koondise kalenderplaani kinnitamise koosolekul ja Põhjamaade meistrivõistluste eel toimunud laagris. Ta loobus vahetult enne Põhjamaade meistrivõistluste algust võistkonnavõistlusest. Katrina oli kutsutud enne Legnano MK-etappi toimunud laagrisse, aga ta ei osalenud.»

Lisaks tuuakse välja, et rahaliste vahendite piiratusest on alaliidul võimalik EM-ile saata ainult neli naissportlast, kes moodustavad Eesti koondise naiskonnavõistluseks ja osalevad ka individuaalselt.

Tõdetakse ka, et Lehis andis novembris teada, et ei soovi võistkonnavõistlustel osaleda ega ole sellest ajast ka võistkonnavõistlusel Eesti naiskonnas osalenud. «Kuna Katrina Lehis ei ole teatanud, et on oma seisukohta muutnud, ei ole põhjust teda ka 2024. aasta EM-i võistkonda arvata,» kirjutati protokollis.

Meestest kinnitati 18.-21. juunini Baselis toimuvaks EM-iks osalema Sten Priinits, Filipp Djatšuk, Markus Salm ja Valentin Altunin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kurg pargi saunast
1 kuu tagasi

Nõme, et need vehklejad Läänemaalt koguaeg sõnade ja selliste üksteisele ärategemisega kemplevad. Kes siis süüdi on kas Katrin ja kui on siis mis ta teinud on või Kaido ja mis tema teinud on? Mitte ei saa enam aru.

Ivo
1 kuu tagasi

Kuule , Kurg , me ju teame , et vähemalt kolm talve oled koolis käinud , proovi ühe korra veel artikkel läbi lugeda siis äkki .

krõmpsluu
1 kuu tagasi

Nii suur tüdruk peaks juba teadma,et peatreeneri vastu tuleb lahke olla.

Imelik
1 kuu tagasi

Vehklemisliit ei saa ilmselgelt oma tööga hakkama- aeg muutusteks? Lahenduseks on inimesed väljastpoolt “süsteemi”… arvan ma.

Katrin
1 kuu tagasi
Reply to  Imelik

Loe artikklit , see pole ju tasuline ….

Imelik
1 kuu tagasi
Reply to  Katrin

Te arvate, et kedagi (eriti mind) huvitavad kellegi lollid vabandused diskrimineerimise “põhjendusena”?…. te eksite.

Ülgas
1 kuu tagasi
Reply to  Imelik

Haugimäluga tegelastele meenutuseks:
Lehist on vehklemisliidu poolt pmst pea kogu aeg peeditud ja tõrjutud, OMile kaasati, kuna ta oli teistest peajagu üle.
Kaabermaa pidanuks juba ammuilma kinga saama – OM kulla pealt järgmisele OMile mitte kvalifitseeruda – sellise allakäigu pealt saadetakse peatreenerid jõukohasemale ametile.
KL võiks rahumeeli Lätit vüõi Soomet esindama minna ja meie omadele pähe teha.

Memm
1 kuu tagasi

Ma ei tea kas ainult mulle tundub, et see Lehis on peale tokyo olümpiat ära tõusnud. Või ütleb lihtsalt treener talle mida ta tegama peab ja ütlema peab

Oh memme
1 kuu tagasi
Reply to  Memm

Kaido, sina või?

Katrin
1 kuu tagasi
Reply to  Oh memme

Ei , memm hoopis .

Ülgas
1 kuu tagasi
Reply to  Memm

Enne Tokyot tõrjuti teda samamoodi – polnud alaliidu hõivanud huntale kuulekas.

Vahi aga
1 kuu tagasi

Imestada ei ole midagi, üks on natuke ullikesest peatreener ja teine on suure egoga tavaline treener. Ainuke, mis paneb imestama on see, et kokkulepetest ja kindlaks määratud reeglitest vehklemisliit ei hooli ehk teeme nii nagu neljas koht on sitt ütleb. Peatreener ei treeni ju ise kedagi otseselt, kõigil on oma treener ehk äkki oleks õige aeg ta lahti lasta saamatuse ja väikluse eest.

Ülgas
1 kuu tagasi
Reply to  Vahi aga

Seda oleks pidanud tegelt juba enne Tokyot tegema, seal käis ju sama väiklus, kus Nr1 vehklejat koondisse ei tahetud lasta, samamoodi otsiti jumal teab mis põhjendusi selleks.

PPS
1 kuu tagasi
Reply to  Vahi aga

Kui on mingi jama, siis prantslased ütlevad “cherchez la femme”, ehk otsige naist! Ma tean Haapsalus ühte hästi pika vihaga naist.