Galerii: Ungru lossist sai etenduspaik

Foto: Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 55

Reede õhtul esilinastus lausvihmas Ungru lossi varemetes  Eesti muusika- ja teatriakadeemia rahvusvahelise magistriõppekava tudengi Sofia Filippou (Kreeka) kohaspetsiifilist koregraafilist ooperiinstallatsiooni „optais amme: all i am doing is reorganising stardust // ma olen jätkuvalt loomises ja taasloomises”.

Etendus viis mõnikümmend vaatajat nii ümber lossi varemete kui ka selle sisse. Kõikjal, kuhu vaadata, toimus igal hetkel midagi ja publik oli etenduse keskel.

Veel täna ja homme õhtul etenduv lavastus hõlmab endas 36 inimesest koosnevat esinejaskonda ja lossivaremeid, mis asuvad millekski saamise ja lagunemise vahepeal. Lavastaja sõnul on legend Ungru lossi varemetest legend armastusest ja kaotusest, mis ulatub teispoolsusesse ning paljastab ajapragudest leitud mütoloogiad. Loss, mis ei saanud mitte kunagi valmis, kus inimesed ei ole mitte kunagi elanud ja mida tavaliselt näeme sõitva auto aknast maastiku osana, muutub peremeheks ja peategelaseks interkultuurilise ja liikidevahelise jutuvestmise multisensoorsel uurimisretkel.

„Mis juhtub, kui lubame teistel maailma-loomise-projektidel kujundada narratiive, mida me kasutame enda ja oma rolli mõistmiseks ökosüsteemis. Selle lavastuse eesmärk on luua ainulaadne ruum, kus saab suhelda üleinimliku maailmaga, keskkonnaga, müütidega ja ajaga sügavuti. Kohtumine lugudega, mis on sündinud läbi tantsude ümber maailma mõrade,” rääkis Eesti muusika- ja teatriakadeemia tudeng Filippou.

Etenduses osalevad Andreana Ambros, Daili Kruusamägi, Lotta Laureen Loo, Emma Lumi, Kaisa Heleen Lääne, Anette Merisalu, Janina Ruotsalainen, Iris Rämmeld, Agnes Katariina Selirand, Katrin-Liis Seppenen, Emmelgelina Sudovtseva, Annabel Sõlg, Kertu Vähi, Karin Aarelaid, Helen Agu, Polina Albert, Monika Annijerv, Mia Elise Ehasoo, Georg Eller, Merilin Kruberg, Sofia Martila, Elina Ojasaar, Mariann Onkel, Berta Parv, Karmen Teesi Pregel, Maria Schotter, Herta Soro, Lisette Taube, Annabel Vinnal, Laura Lisette Lepvalts, Pääsu-Liis Kens, Helina Karvak, Eline Selgis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
talibanana
29 päeva tagasi

eeskujul tuleb see mõttetu leht kinni panna, kui uudised on tasulised , vaevalt seda keegi loeb, ja mis uudiseid sealt ka leiab, kes peksa sai , kus kulu põles 1.50 euro eest

AVS
29 päeva tagasi
Reply to  talibanana

Kui tasuta uudiseid tahad, siis on sinu jaoks Vahitorn või näiteks kaupluste reklaamlehed.

linnauudised
28 päeva tagasi
Reply to  AVS

peaks kõigile tasuta kättesaadavad olema, eriti nüüd selle laiendatud linna piiride puhul endistele maaelanikele, kes igapäevaselt linnas ei liigu

kuhu
29 päeva tagasi

ainult keeniuste jalg ei astu, kohe saab sellest mingi imeline paik, üks selline on haapsalu kaubamaja, kus keeb päev läbi reaalne etendus (sündmuspaiga hõngu ja etendusest osavõtjate emotsioone ei hakka edasi andma, samuti nende osatäitjate nimesi, igaüks saab selles ise osaleda), ka pole võimalik pildigaleriiga seda kõike jäädvustada, küll aga saab osatäitjaid jälgida ja elamusi nautida coopi ees ja sees asuvatel pinkidel istudes.

Kohalik
29 päeva tagasi

Äge galerii ???…..kolm pildikest….

mõeldakse uusi asju
29 päeva tagasi
Reply to  Kohalik

Järjekordne nipp lugejaid nörritada. isegi sisse logimisel pilte ei näidata. Supertöö LE!

Flora
27 päeva tagasi
Reply to  Kohalik

Miks ei kajastatud happening momenti lavastuse alguses?