Muuseumi näitus toob valgusvihku vana mööbli

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto Kaire Reiljan
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 32

 

Reedel Haapsalu raekojas avatud näitusel „Mööbel tuli külla” saab aimu, millistes kappides hoidsid oma asju, toolidel istusid ja laudade ääres sõid meie esivanemad sada või rohkem aastat tagasi.

Näitus Haapsalu raekojas koosneb kahest osast: esimeses saalis on välja pandud talu-, teises linnamööbel. Talumööbel on pärit mööblirestauraator Pille Suurna, linnamööbel Läänemaa muuseumi enda kogust.

Haapsalu ja Läänemaa muuseumi teaduri Kadri Lauri sõnul pidas Suurna koos meie seast nüüdseks lahkunud Enn Tedrega restaureerimistöökoda Retk ning koos panidki nad korda tehtud talumööblist juba 2018. aastal kokku näituse „Mööbel tuli külla”. Lauri sõnul on näitust mitu korda ka Läänemaa muuseumile pakutud, kuid seni pole aeg sobinud. Nüüd jõudsid vanad mööbliesemed Kurgjalt Haapsallu ja jäävad siia näha augusti teise pooleni.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments