Galerii: Haapsalu toomkirikus mälestati Eesti eest langenuid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto Kaire Reiljan
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 24

 

Vabariigi aastapäeva tähistamine Haapsalus algas kontsertjumalateenistusega Haapsalu toomkirikus.

Lipulaulu saatel kanti kirikusse sisse Läänemaa ja Haapsalu linna, riigiasutuste ja koolide lipud ja päevakohaseid laule esitasid Haapsalu poistekoori laulupoisid Kadri Kelneri juhatusel.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles tuletas toomkirikus meelde, et kunagi varem pole võimalus, et Eesti satub vastase löögi alla, olnud suurem kui praegu. „Me oleme läbi elanud suuri katsumusi, kuid alati nendest välja tulnud. Me tuleme ka praegustest keerulistest aegadest tugevamana välja,” ütles Sukles.

Läänemaa ühisgümnaasiumi kõnevõistluse vüitja, 11.M klassi õpilane Angela Meeles ütles oma kõnes, et kuigi meie riigis on probleeme ja murekohti, on Eesti siiski meie riik. „Eesti juures on tohutult kohti, mida võiks, või isegi peaks hindama,” ütles Meeles ja nimetas eesti keelt, meie haridussüsteemi ja hingematvat loodust.

Haapsalu Jaani kogududse õpetaja Mart Salumäe meenutas neid, kes on Eesti eest langenud nii vabadussõjas kui ka Teises maailmasõjas. Vabadussõjas langenud haapsallaste mälestustahvel asub toomkirikus ja toomkiriku ristimiskabelis asuv Emaaltar on nende emade mälestuseks, kes okupatsiooniaastatel on Eesti eest surnud. „Mõttes liidame aga Eesti eest langenute mälestuse ka kõigi nendega, kes Euroopa vabaduse eest on oma elu andnud Ukraina rinnetel,” ütles Salumäe.

Naiskodukaitsjad asetasid pärja Emaaltarile ja seal süüdatud mälestusküünal viidi lossiplatsile Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juurde, kus keskpäeval jätkus ka Eestis sünnipäeva tähistamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Võrratu
1 kuu tagasi

üritus!

murekoht
1 kuu tagasi

on , et kirik sekkub meil kõikjal oma pseudo tegevusega meie riigi ellu ja tegevusse

Murekoht,
1 kuu tagasi
Reply to  murekoht

et sa Jumalat ei tunne.