Petturid esinevad terviseportaali töötajatena

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK) ja tervisekassa juhivad tähelepanu petuskeemile, kus kelmid võivad esineda www.terviseportaal.ee töötajatena, küsides telefoni teel inimese isikuandmeid.

TEHIK ja tervisekassa rõhutavad, et nende töötajad ei palu kunagi telefoni teel isikukoodi või muid isikuandmeid. „Selliste kõnede saamisel palutakse olla äärmiselt ettevaatlik ja mitte jagada mingisugust isiklikku teavet,” ütles Tehiku kommunikatsioonispetsialist Grete Kivi.

Petuskeemi ohvriks langedes tuleks pöörduda politseisse. „Riigiasutused ja ettevõtted ei küsi kunagi sellisel viisil isikuandmeid. Isikliku informatsiooni turvalisus on äärmiselt oluline ja selliste petukõnede puhul tuleb olla eriti valvas,” ütles Kivi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Korra valvur
3 kuud tagasi

See nagu kõigi poolt vihatud rehvormar – petab ja varastab, kasu ei midagi!

kus
3 kuud tagasi

seda ametit õppida saab

tundub
3 kuud tagasi
Reply to  kus

päris perspektiivikas olema, konti ei murra