Hannes Aasma: teadlikkus, kuidas hakkama saada, on madal

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hiiu-Läänemaa päästepiirkonna juht Hannes Aasma. Foto: Malle-Liisa Raigla

Hiiu-Läänemaa päästepiirkonna juht Hannes Aasma. Foto: Malle-Liisa Raigla

Sügistormid ja sagenenud elektrikatkestused on küll parandanud inimeste valmisolekut kriisideks, aga päris valmis me siiski pole, leiab Hiiu-Läänemaa päästepiirkonna juht Hannes Aasma.

Hiiu-Läänemaa päästepiirkonna juht Hannes Aasma, kui mullu jaanuaris aastat kokku võtsime, ütlesite, et peaks hakkama jälle pihta lihtsatest asjadest ja kontrollima suitsuandureid. Sügisel oligi suitsuandurite kontroll. Milline oli tulemus?

Nagu meil kahtlus oli, on suitsuanduri kasutamine langustrendis – Läänemaal oli 76 protsendil suitsuandurid olemas ja ülejäänutel puudus. Paljudel puhkudel tuli suitsuandur taas korda seada – sellel oli kas patarei läbi või oli see mingil põhjusel maha võetud, või tuli leida andurile parem asukoht. Oli ka kodusid, kus me ei leidnud ühtegi jälge, et seal suitsuandurit oleks kunagi üldse üles pandud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
täna
3 kuud tagasi

lehes, riik suudab ainult 1.4 miljonise elanikonna osast pakkuda ainult 10000 le varjumisvõimalust, ülejäänud on siis surmale määratud

Jenkem
3 kuud tagasi

Sorrriii aga, Xeestis on juba seadused valitsuse poolt seatud juba sedasi, et oled sa lastega või mitte, kõik võetakse oma hüvanguks käest ära… Nii polegi võimalik hakkama saada… Võiks nagu arvestada oma rahvaga ja lastega mitte arestida….

on ka
3 kuud tagasi

kodusid, kus lapsed sooja toitu ei saa, pole vett ja elutingimused alla igasugu arvestust

Kodanik
3 kuud tagasi
Reply to  on ka

Siis võtke lapsed ära, kui vanemad nende kasvatamisega hakkama ei saa.

Kindlates kätes
3 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Nagu Põhja-Koreas ja Somaalias.

Kodanik
3 kuud tagasi
Reply to  on ka

Kunstküünte jne. jaoks on alati raha. Aga, kui vaja lastele riideid, sööki siis raha pole. Ehk tuleks oma kulutused üle vaadata. Siis tuleb elukohta vahetada, kui tööd pole. Poed ju pidevalt otsivad töötajaid. Aga ei mina sellise raha eest tööd ei tee. Ühel hetkel pead tegema, et enda pere ära toita.