Kuusemüüjatel algas kibe tööaeg

Heiki Noot pani Uuemõisas kuusemüügipunkti püsti läinud nädalal. Foto: Malle-Liisa Raigla

Heiki Noot pani Uuemõisas kuusemüügipunkti püsti läinud nädalal. Foto: Malle-Liisa Raigla

Lumi ja külmakraadid tõid nädalavahetusel välja esimesed kuusemüüjad ja -ostjad.

„Eile oli mul juba tööpäev,” ütles Uuemõisas Stokkeri kõrval kuuski müüv Heiki Noot esmaspäeval. Ka eile saabus müügipunkti juurde järjest inimesi, kellest enamik läks ka soovitud kuusega koju. Mõni käis siiski lihtsalt maad kuulamas. „Vara veel osta, aga tulin vaatama, tee äärest on näha,” ütles üks müügipunkti saabunud huviline.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuulipildur Anka
4 kuud tagasi

Tõin männipuu tuppa…ka väga ilus…

Reet
4 kuud tagasi

Lihtsamalt ja odavamalt saab ise kuuse tuppa teha. Internet täis võimalusi ja mõtteid. Näiteks munakarpidest……jne. Minul igatahes on ja väga rahul ja uhke, ikkagi ise koos lastega meisterdanud.

Pss misasja
4 kuud tagasi
Reply to  Reet

mida veel

Külamees
4 kuud tagasi

Paarkümmend aastat sotsiaalmeediat on vist oma töö teinud. Kõigil on mingid oma veidrad kõlakambri seisukohad. Kes kiidab kunstkuuske kui rohepöörangut, kes istanduses kasvatatud puud jne. Minge vähegi sügavamale metsa ja näete kuidas lageraielankidel tallavad masinad ilusaid kuusekesi mutta. Tegelikult võiks vastava registri olemasolul need kõik jõulupuudeks tuua ja jääks ülegi, siis kui veel harvendusraietest liiga tihedalt kasvavaid puid kasutada, võiksime pool Euroopat varustada. Aga inimesi ei saa metsa lubada, sest nad ei viitsi seal seda otsimise tööd teha. Ka pole enam metsavahte ega muid metsaga sina peal inimesi, keda neid juhendama panna, et nad õigest kohast võtaks. Nii ei jäägi… Loe rohkem »

Nojah, aga...
4 kuud tagasi
Reply to  Külamees

Ilus kõne nagu presidendi oma, aga reaalsuses on nii, et võid kuuli saada, kui valest metsast oksakese võtad või siis hunt või karu murrab maha, kui liiga lollakalt metsa lähed.

Jevrei
4 kuud tagasi

Mis pühi te peate “eestlased”?

Hgg
4 kuud tagasi
Reply to  Jevrei

sedasama mida sinusugune peab peale uut aastat. ainult et meil on pühad astronoomiliselt põhjendatud ja seda pööripäeva on tähistatud ilmselt juba enne võõrusu siia ilmumist, sest sellest hetkest hakkavad jälle päevad pikenema. Mis põhjendus teil on?

Seda, et...
4 kuud tagasi
Reply to  Jevrei

Mis pühi? Vabad päevad, pere saab kokku ilusasti kaetud laua taga, vahetatakse kingikesi. Ilus talv, kus soojas toas vaikselt pereringis aeg maha võtta. Selline püha ongi, kui ei teadnud.

Pook
4 kuud tagasi

Soovitan kõigil ikkagi kunstkuusk omale osta. Ajab ka asja ilusti ära. Metsas ringi käies kasvõi Valgevälja karjääri ümbruses on näha väga palju ilusaid kuuski. Igatahes minu käsi ja ka meie poiste käed ei tõuse neid maha raiuda.

Siga.
4 kuud tagasi
Reply to  Pook

Sa ei saa ju käia, nii et kas nimi vale või vale tekst. Vahele jäid põrsas.

Mati
4 kuud tagasi

Tundub et enamus kommenteerijad on peast segi

Hmm huvitav
4 kuud tagasi
Reply to  Mati

Kas teie kuulute selle enamuse hulka?

Jaak
4 kuud tagasi

Igal aastal lisandub äärmuslasi juurde. Feministid meil on, veganid on, rohelised on, nüüd on kuusekummardajad ka.

....
4 kuud tagasi
Reply to  Jaak

Rumalusest lihtsalt teemasse süvenemata kiputakse liiga agaralt ogaraks minema jah.

Kuuseke
4 kuud tagasi

Eks see üks raiskamine ole. Ok, eks ostke neid kasvanduses kasvatatud kuuski, aga päris metsas kasvavad jätke oma edevuses rahule. Kahjuks soodustab RMK ka metsast kuuse toomist. Minu süda ei luba elusat puud selleks paariks nädalaks tuppa surema tuua, käib kunstkuusk kah.

Nii on
4 kuud tagasi
Reply to  Kuuseke

Te pole kunagi eriti arukas olnudki.

To Nii on
4 kuud tagasi
Reply to  Nii on

Kas me oleme tuttavad? Ma matsidega tavaliselt pikka tutvust ei pea, seega pole me kunagi kohtunud, veel vähem pikemalt suhelnud. Aga ma mõistan teid, sest kuulute ilmselt nende iga viienda hulka, kellel statistika alusel mõni vaimne puue on.

elanik
4 kuud tagasi

Kas keegi teab,palju Noodal kuuse meeter maksab?

Kübe
4 kuud tagasi
Reply to  elanik

Liiga palju igaljuhul

kaks
4 kuud tagasi
Reply to  elanik

noota

brownie
4 kuud tagasi

Rumala kombe tõttu tapetakse elusloodus halastamatult. Ma näen, et paljud ei tulnud lapsepõlvest välja.
Tarkus ei tule alati vanusega: sagedamini tuleb ainult vanus

kohuke
4 kuud tagasi
Reply to  brownie

Kui kuuski kasvatatakse just selleks ,et inimesed saaks need jõuludeks koju tuua,milles probleem.

Püssilaev Lembit
4 kuud tagasi
Reply to  kohuke

Õige! Selle loogika järgi kasvatatakse inimesi ka relvade valmistamiseks ja müümiseks ning sõtta saatmiseks. Noh, neile, kes ellu jäävad, antakse hiilgav medal, rist või ratastool

Ehh jopp
4 kuud tagasi

Millest aru ei saa? Kuuski kasvatatakse sarnaselt tomatite ja kartulitega. Spetsiaalselt selleks mõeldud kasvukohtades peenardes. Nii rumal väide looduse hävitamine. Vegan sööb palju salatit, kas selle peaks ära keelama? Kui kuusekasvandust ei oleks, midagi selleasemel ikka kasvatatakse sellisel juhul. On s vahet?

Püssilaev Lembit
4 kuud tagasi
Reply to  Ehh jopp

Kui Baobab oskaks rääkida, kiidaks ta sind, sest sa oled nüri nagu puu

NiiON
4 kuud tagasi

Tundub jah, et inimestel on suurest igavusest meel nüridaks läinud. Seostavad juba kuusepuukasvandusi looduse kahjustamisega. Tase!

Kas
4 kuud tagasi
Reply to  brownie

te olete kunagi käinud raielangil ja näinud, missugune looduse rüüstamine seal toimub? Tillukesed kuusekesed ja teised puud on kõik massiivsete roomikutega üle tallatud, järel vaid suurte puude kännud ja meetrisügavused porised rööpad. Vot selle pärast peaks muretsema,mitte selle, kui inimesed pühadeks endale kuuse tuppa toovad.

Nii on
4 kuud tagasi
Reply to  Kas

Vot see on õieti sõnastatud. Peaks selgeks tegema vahe ka kõige nüridamale ohkijale siin.