Haapsalu õpetajad streikisid

Andra Kirna

andra@le.ee

Foto: Andra Kirna
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Haapsalu linna algkooli õpetajad kogunesid streigiks Hestia hotelli fuajeesse.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRW
5 kuud tagasi

Saaks kõik nii hästi palka kui õpetajad praegu!

Juuli
5 kuud tagasi
Reply to  IRW

Ojeeeee, küll on hästi? Aga milline koormus, kakskeelsed lapsed…jne. Mittemidagi head pole. Üks-ühele töö.

kiisk
5 kuud tagasi

Millal viimati tõsteti palka poemüüjatele, sanitaridele, laotöötajatele ehk neile, kelleta ei saa mitte ükski ühiskonnaliige päevagi elatud???

Vabandage
5 kuud tagasi
Reply to  kiisk

aga kas müüja või laotöötajate õiguste eest peab ka õpetaja seisma??? Et ise ei taha, ei julge või ei oska oma õigusi kaitsta, aga teistele ka ei luba…

Vaesus
5 kuud tagasi
Reply to  kiisk

Palun, need kõik, kelleta ei saa ühiskond elatud – võtke jalad kõhu alt välja ja seiske enda eest! Et siin sõrmi sügamas käid, sind küll ei aita.

Teele.
5 kuud tagasi
Reply to  kiisk

Alati on võimalus kohe teine töökoht lisaks võtta. Keegi ei keela. Kõik on ju enda kätes.

Sirje
3 kuud tagasi
Reply to  Teele.

Ma arvan, et Haapsalu koolides ei ole 30 ja rohkem õpilast klassides.
Palka ei peaks kindlasti streigipäevade eest maksma

Rauno
5 kuud tagasi

Õpetajad said eelmisel aastal 24% palgatõusu. Kas veidi ahneks ei lähe??? Mina tööandjana pean lisandväärtust tootma enne kui endale palka saan tõsta. Mida olete teinud teie, austet kriidikraapijad, et õpilased oleksid haritumad ja edukamad ühiskonnaliikmed? Lisaks on teil suvel 2,5 kuud lebotamist. Ehk lõpetaks selle jama ära.

30 aastat juba nii
5 kuud tagasi
Reply to  Rauno

Lasteaiaõpetaja on samasugune õpetaja, nagu kooli õpetaja. Ei saa puhkust küll jutti 2,5 kuud. Vahepeal peab ikka tööl ka käima. Mis hakib puhkuse. Ja kes soovib ja viitsib ja tahab töötab ikka teisel töökohal seeaeg, kui ühest kohast puhkusel.

Õpetaja poeg
5 kuud tagasi
Reply to  Rauno

Kui nüüd rääkida palga numbritest ,mtte protsentidest ,siis selle raha eest saabki ainult koolitada Raunosid! Kui austatud ärimees ,ei ole võimeline endale maksma natuke üle 1000 EU suurust töötasu ,siis peaks ehk kandiderima õpetajaks!Saaks ka piruka kallale ja 2,5 kuud lebotada!

Imelik
5 kuud tagasi
Reply to  Õpetaja poeg

Ta ju ei räägi, et ei ole võimeline, ta räägib, et peab selle raha eest ennem lisandväärtust tekitama kui saab seda laiali jagama hakata. Teie lihtsalt nõuate aga mis te selle eest vastu pakute?

Korra valvur
5 kuud tagasi

Olgu see viimane kord!
Ja otsige omale uued, normaalsed õpetajad!

Maksumaksja
5 kuud tagasi

Keskonna preilnad streigivad ka või? Töö ajast käiakse mööda poode ja salonge. Või juba enne kolme tööpäev läbi? Maksumaksja peab kõik selle tralli kinni maksma.

mina
5 kuud tagasi

Milleks tänapäeval kool, suunda saab mudida ja risu luua ka ilma koolis käimata. Samuti saab oma poolalasti pilte üles riputada ilma vastavat haridust omamata. Kool on lollidele.

püssilaev Lembit
5 kuud tagasi
Reply to  mina

Kool on koht, kus teile õpetatakse mõttetut, ebavajalikku ja rumalat, õpetades samal ajal valetama, vastutusest kõrvale hoidma, simuleerima ja tarka nägu tegema.
Üldiselt valmistamad ette täiskasvanueas.

püssilaev Lembit
5 kuud tagasi

Dostojevski: hariduse janu on juba aristokraatlik janu. Me mõistame soovi: laseme purjusoleku, lobisemise, denonsseerimise. me laseme välja ennekuulmatu kõlvatuse. me kustutame iga geeniuse imikueas.
Mida rumalamad inimesed , seda lihtsam on neid juhtida.

Uute
5 kuud tagasi

Selle asemel, et umbses fuajees istuda, oleks ikka kõnni tuur palju kasulikum olnud värskes õhus. Seda enam, et koolis on niigi vähe õues õppimist reaalselt.

Nüüd siis.
5 kuud tagasi

Õppekavasse lisandus streigitund.

Kod.
5 kuud tagasi
Reply to  Nüüd siis.

Ja loodame et see tund ikka palgast maha arvutatakse

Hellat
5 kuud tagasi
Reply to  Kod.

Teie palgast muidugi.

Ülgas
5 kuud tagasi
Reply to  Hellat

Pigem ikka meie, erasektori töötaja palga juurde tagasi – saamata jäänud teenus, mille eest oleme maksnud. Tahaks ka kangesti võimalust minna tööandja juurde ja raha juurde saada. Ainult, et päris maailmas küsitakse kohe vastu – kustkohast see raha siis ka tuleb.
Riigisektoris toimetavate peadesse see kahjuks ei mahu.

to Ülgas
5 kuud tagasi
Reply to  Ülgas

no kannatage siis vaikselt edasi ja ärge vinguge, et elu raske. Mitte keegi ei tee teile seda lihtsamaks…..ise tuleb oma õiguste eest seista.

Eino
5 kuud tagasi
Reply to  to Ülgas

Sa vist ei saa nagu üldse aru!?! Riigisektoris ikka vähe lihtsam see.

tore
5 kuud tagasi
Reply to  Kod.

Ja nii vähe ongi Teil õnneks vaja? Et õpetajatel see tund ikka palgast maha arvatakse….

Ülgas
5 kuud tagasi
Reply to  tore

See on väga kena demagoogiline võte rääkida aiaaugust… Pigem on see reegel – streigi ajal mittetehtud töö eest palka ei maksta. Selleks on ametiühingud, kuhu korjatakse rahaline fond (maksad osa oma palgast) ja seda siis kasutatakse AÜ liikmetele maksmiseks, katmaks streigi ajal saamata jäänud töötasu. PS mina ei näe siin oma õiguste eest seismist, vaid pigem tuima panemist. Sarnaselt teistele (n.t. med. töötajad aga ka aastast-aastasse ennenägematuid ikaldusi kurtvad põllumehed) on ära õpitud hea võte, et kisame kohe saabuvast maailmalõpust, mida saab ära hoida kui raha juurde antakse. On ka levinud artikleid, kus õpetajad kommenteerivad, et palk on nii väike,… Loe rohkem »