Läänemaa toidutraditsioonist leiab kalad, karaski ja adravõi

Andra Kirna

andra@le.ee

Kuula artiklit, minutit ja sekundit
0:00 / :

Blue Holm resto peakokk Karina Kaasik mõtles Läänemaa toidunädala erimenüüd luues oma memme toitude peale. Foto Andra Kirna.

Lõppema hakkav toidunädal seadis esikohale kohaliku – nii toidu, mida Läänemaal kasvatatakse kui ka sellest valmistatu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
1 aasta tagasi

Miks peakokk juuksed laiali ilma mütsita köögis on?

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Maakas

Teised ju ka juuksed laiali.

liberalism
1 aasta tagasi
Reply to  Kodanik

ka kärbes supi sees pole enam probleem kokanduses

inimestele
1 aasta tagasi

peaks rohkem kohalikke maitseid tutvustama….Itaalias on näiteks pitsa, pasta, oliivid ja seda nad ka väga palju söövad. Aga millist eesti toitu söövad eestlsased igapäevaselt??? Polegi nagu midagu vastata….

Pamp
1 aasta tagasi
Reply to  inimestele

Kardulat ja soolasilkusid

oli
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

rannarahva pöhitoit, sõin seda isegi Ruhnus kunagi kaugetel aegadel ja oli väga hää

veider
1 aasta tagasi

kas on mõtet praeguse toidukülluse juures promoda vaeste aegade toite, soola silk, läätse leem, naeri pudru jne. sealne üle paarikümne eurone praad küll kõhtu täis ei tee, jätab tühjaks ka rahakoti

Aga
1 aasta tagasi
Reply to  veider

ideid tervislikult ja odavalt ise toitu valmistada saab küll! Ja rahakott ei olegi enam tühi!

Elanik Haapsalust
1 aasta tagasi
Reply to  veider

Ei tea küll et seal oleks pakutud soola silku, läätse leem jne.
Enamus kohtades kes osa võtsid oli menüüd üle 25 euri. ja kõhu sai korralikult täis.
Tasub kuss olla kui pole käinud ja söönud erinevates kohtades.

töötu
1 aasta tagasi

25 eest saab kõhu ikka täis.

Ahhoi
1 aasta tagasi
Reply to  töötu

Mine tööle, mida sa soigud! On ka ümberõpe võimalus, kui just erialast tööd pole, aga selleks peab ikka tahe olema.

Nii Ei ole
1 aasta tagasi
Reply to  Ahhoi

Kui sa oled kastmetilgutaja rukkola peale siis rohepöördelaks on nõudepesu. Ega sa rohelise seebiga neid ei pese. Medali teine külg st. taldrikut pestakse kahelt poolt.

töötu
1 aasta tagasi
Reply to  Ahhoi

Mina ei soiu, vaid tõden fakti, et 25€ eest saab kõhu täis. Sinu kehv haridus ei võimalda aru saada 6 sõnalisest lihtlausest. Mine kooli tagasi.

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  töötu

Kõhu saad täis ainult siis, kui toit ka maitsev on. Meie linna pitsade kohta seda küll öelda ei saa. Maitsvast on asi kaugel.

IRW
1 aasta tagasi
Reply to  Ahhoi

Tööl võib käia või mitte käia aga üle maksma ei hakka küll. Andke andeks, 25 euri praad, jääb ära!

nojah
1 aasta tagasi
Reply to  IRW

IRW on lihsalt koi ja kooner.

aksel
1 aasta tagasi
Reply to  IRW

Blu holm resto üks parimaid selle aasta üllatajaid. Suurepärased toidud ,meeldiv teenindus ja hea atmosfäär.

just
1 aasta tagasi

oosivaras suudab autosse 3 tonni kütust tankida ja neli aastat taksoga sõita ning iga õhtu restos söömas käia