Haridusminister: maakoolide toetusmeede tuleb kindlasti

BNS

Minister Kristina Kallas Metsküla koolile aasta kooli tiitli üleandmisel 2. juunil 2023. Foto: Urmas Lauri

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas kinnitas, et kuueklassiliste väikeste maakoolide toetusmeede tuleb kindlasti.

Kallas rääkis valitsuse pressikonverentsil, et ta on praeguseks pidanud mitmete omavalitsustega kohtumisi, vestlusi ja läbirääkimisi. Tema sõnul on ka valitsuse kabinetinõupidamisel teemat juba korra arutatud ning minister avaldas lootust, et meetme osas lepitakse kokku augusti lõpus või septembrikuu alguses.

“Seda olukorda, et toetusmeedet ei tule, ei saa olla. Me oleme selles kokku leppinud,” rõhutas haridus- ja teadusminister.

“Vaatame 10. novembri seisuga üle need koolid, mis on kuueklassilised või muutunud kuueklassilisteks. Koolid hakkavad toetust saama õpilaste arvu alusel, mis on algaval õppeaastal,” selgitas Kallas.

Ministril oli palve nendele omavalitsusele, kes koolivõrgu reformi planeerivad, arvestada, et väikesed kodulähedased koolid on olulised ja riik on valmis nende pidamiseks appi tulema. “Kui vähegi võimalik, tuleks nendesse aruteludesse kaasata haridusministeerium,” lausus Kallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan
9 kuud tagasi

Muidugi tuleb, iga maakool saab koti kommidega ja tänukirja ministri allkirjaga.

???
9 kuud tagasi

Refereerides: “Minister on kohtunud ja rääkinud mitmete omavalitsusjuhtidega.” “Toetusmeede tuleb kindlasti”

Lisaks veel eraettevõtja toetab kooli rahaliselt, et saaks ühe aasta jätkata, kuid omavalitsus püüab kooli sellest hoolimata iga hinna eest sulgeda? See asi on väga kahtlane! Kas kellelegi veel tundub tegu olevat vaenuliku riigi mõjutustegevusega, et Eestis uusi sisemisi lõhesi tekitada praegusel raskel ajal. Kus ja kes on kasulik(ud) ……(..)?

krõmpsluu
9 kuud tagasi

Huvitav millal hakatakse taipama,et nii tähtsat asja nagu haridus peab juhtima oma-ala spetsialist mitte kasulik idioot?

metsamajand
9 kuud tagasi

valmistab haritusministeeriumile sanitaarraidest ülejäänud noorendiku materjalist titse ja toekaid keppe, et maakoolid kuidagi püsti püsiksid, see juba iidsetest aegadest kasutusel olnud meede on aitanud nii mõnelgi viltusel kuuril veel aastaid kuidagi püsti püsida ja nigelad ajad üle elada

KODANIK
9 kuud tagasi

Huvitav – rahandus soovitab ministril hoopis odavamad projektid ära jätta . Ministrike aga tahab hoopis suht kallist projekti käivitada . Meenutab see kunagist hiina metalliahjude kampaaniat

Arvaja
9 kuud tagasi

Toetused tulevad, kindlasti tulevad. Ainult kas enne või pärast maakoolide sulgemist.

IRW
9 kuud tagasi

No raha pole ja ei tule . See suur lubaja lubas ju algul ka õpetajatele palgatõusu , pärast ütles et nad on saanud juba küll

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Keera oma loll pläust kinni, väike saast!

.....
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

..roppröökur on rääkinud ….ja selline õpetab lapsi …..ma ei laseks sellist marutõbiste koerte ligigi….

.....
9 kuud tagasi
Reply to  .....

…huvitav et TEIE suppertaset eriti valimistel ei arvestatud ….

kribu
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Kevadised riigieksamite tulemused näitasid,et õpetajate palku tuleks hoopis kärpida,muidu oleme varsti Oregoni osariigi tasemel kus 12 klassi lõpetanu ei pea loetud tekstist aru saama.

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  kribu

Kevadised riigieksamite tulemused näitasid valla ainukese gümnaasiumi taset. Põhikooli lõpueksamite tulemused näitasid, et vallakeskuse kool on ülekaalukalt halvim. Aineolümpiaadide tulemused näitavad, et igal pool väljaspool vallakeskust on intelligentsemad lapsed.

Nii et kärpige seal vallakeskuses, kus isegi mõni teistele pidevalt vahele mölisev vallavolinik ei suuda loetud tekstist aru saada.

.....
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Miks jama ajada . Protsent oli sama . Ja vallas kus on vaid vaevalt ühe normaalse kooli jagu rahvast ei ole ikka võimalik 7 kooli pidada

Nii on,
9 kuud tagasi
Reply to  kribu

Selle, mida lõpetaja teadma peab, dikteerib ikka ministeerium! Õpetajat ei tasu selles küll süüdistada, mida targad asjapulgad oma otsustega kihva keeravad!

on raha
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

on ja saab. Leedu eeskujul pankadele solidaarsusmaks. Pangad teenivad meil kokku aastas üle miljardi kasumit. Küllap valitsusel vaja sügise poole kodanike aktiivset toetust sarnase otsuse tegemiseks. Tuleme ja toetame!