Galerii: Abramani talus nägi sõnnikukunsti

Foto: Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

 

 

Varikul asuv Abramani talu tõmbenumber oli avatud talude päeval hobusesõnnikust valminud kunst – väljas oli nii töödeldud sõnnikust valminud tugitool, lapsed said valmistada sõnnikumassist ehteid ja võtmehoidjaid.

Päris sõnnikuga siiski tegemist polnud, vaid seda oli talu perenaine Merly Mändla töödeldud ja kuivatatud nii, et see meenutas pigem paberit.

Lisaks sõnnikule sai Abramani talus vaadata päästetud taimede aeda, mille on loonud perenaise ema Valve Mändla. Ta selgitas, et hakkas aeda looma umbes seitse aastat tagasi aastakümnete eest kuivendatud tiigi kohale, sest maja juures aias jäi taimedele ruumi väheks. Nüüd meenutab efektne mitmetasandiline peenar Jaapani aeda.

Peale aias vohama hakanud lilledele on uues aias hügelkultuuri- ehk kõrgpeenar. Pealevaadates kõrgpeenart näha pole – selle on talu vanaperenaine maa alla ehitanud.

Kokku oli Läänemaal avatud 11 talu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
käärima
9 kuud tagasi

läinud sõnnikust saab samakat ajada, see on kunst

Maris
9 kuud tagasi

väga tore talu, käisin

Lilla
9 kuud tagasi

Sitaks tehti saia.

Lilla
9 kuud tagasi

Söögiga ei mängita…

varsti
9 kuud tagasi

saab seda ilmselt haapsalu kolledzis õppida

Michelangelo
9 kuud tagasi
Reply to  varsti

kunst ja eestlased on kokkusobimatud-sõnnik on nende”kunstnike” peas