Haapsalu küsib raudtee tarvis riigilt maad

Raudteega koos tuleb Uuemõisa parkla.
Raudteega koos tuleb Uuemõisa parkla.

Haapsalu küsib riigilt maad Uuemõisa rongipeatuse kõrvale parkla ehitamiseks. Haapsalu linnavalitsus küsib volikogult luba Ehitajate tee 19a krundi riigilt tasuta omandamiseks, et tulevase rongipeatuse kõrvale ehitada 18kohaline parkla ja parklat ooteplatvormiga ühendav kergtee.

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu sõnul arutas maa-amet, kellele peaks maa kuuluma, sest raudtee projektiga on sinna planeeritud parkla. „Lõpuks leiti, et parklate korraldus on omavalitsuse ülesanne,” ütles Rammu. Maa endale saamiseks tuleb linnavalitsusel esitada taotlus riigivara omandamiseks, seejärel saab kooskõlastada projekteerimistingimused.

Parklasse kavandatakse vähemalt 18 sõiduauto parkimiskohta, kaks kohta bussidele ning vähemalt kaks kohta puuetega inimestele ja kaks elektriautode laadimiskohta. Parklat on võimalik hiljem poole suuremaks ehitada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lükkaks
10 kuud tagasi

need mõned majad seal maha mis lubaks sinna veelgi suurema parkla ehitada, kas ikka kõrgepinge liini all on ehitus lubatud, paduvihmaga küll oma autot kõrgepinge liini all ei hoiaks, lv ei hooli linna rahvast üldse, peaasi, et asfalti saaks laotada

näide
10 kuud tagasi

kuidas müra ja saast inimeste koduõule tuleb, rohelus asendub asfaldiga

KODANIK
10 kuud tagasi

Huvitav et pole raudteedki veel ehitama hakatud , pole ei raha ega otsustki . Ja peakekauba pole seda dotatsioonipumpa vajagi (või tõstame veel makse )

Abc
10 kuud tagasi
Reply to  KODANIK

Otsus ammu olemas.Raha pole maailmas otsas.