Valgete Ööde festival: ajalooline sündmus jaanieelses Haapsalus

Tšellist Indrek Leivategija (vasakul) Friedrich Gulda tšellokontserdi ettekande peale aplodeeris ka maestro Neeme Järvi. Foto: Andra Kirna

Tšellist Indrek Leivategija (vasakul) Friedrich Gulda tšellokontserdi ettekande peale aplodeeris ka maestro Neeme Järvi. Foto: Andra Kirna

Neljapäeval alanud ja pühapäeval lõppenud Haapsalu Valgete Ööde festival pakkus harukordseid kultuurielamusi.

Haapsalu Valgete Ööde festivali lõpetas viimase kontserdina kammerlik „Hapsal”. Hiirvaikses Jaani kirikus kuulas publik kitarri ja keelpillikvarteti peent kooskõla. Esinesid Kirill Ogorodnikov (kitarr) ja keelpillikvartett Four Est – Egert Leinsaar (viiul), Theodor Sink (tšello), Linda-Anette Verte (viiul) ja Sandra Klimaitė (vioola).

Haapsallased ja linna külalised näitasid Eesti Kontserdi korraldatud festivalikontsertide elava külastamisega üles sisukat huvi klassikalise muusika vastu. Suursündmus oli Neeme Järvi, ERSO ja rahvusmeeskori esinemine reedel Haapsalu piiskopilinnuses.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments