Haapsalu vanalinna parkimist kontrollivad Ühisteenused

Parkimiskontrolli tähistav silt Haapsalus. Foto: Malle-Liisa Raigla

Sel nädalavahetusel kontrollib AS Ühisteenused Haapsalu vanalinnas parkimist. Sellele viitavaid tahvleid oli juba täna kontrollitav ala täis.

Haapsalu linnavalitsus otsustas parkimist suurürituste ajal kontrollima hakata, sest sellega on aastaid probleeme olnud, esimene katsetus tehakse Itaalia veinipeo ajal.

Parkimist on plaanis kontrollida vanalinna piirkonnas: Metsa tänaval alates Uuest tänavast, Posti tänaval Nurme tänavast ja Kalda tänaval ringristmikust vanalinna poole. Samuti hoitakse silm peal kogu Väikese viigi ümbrusel. Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu on varem kinnitanud, et parkimine Haapsalus tasuliseks ei muutu, vaid ettevõte kontrollib keelualale pargitud autosid ning trahvib ja hoiatab valesti parkinud juhte.

Tänavatel olevatelt siltidelt võib lugeda, et valesti parkimise eest on leppetrahv 57 eurot.

Kõik liiklejad peaksid autot parkides olema tavapärasest tähelepanelikumad, sest suurürituste ajal on parkimist keelavaid märke väljas tavapärasest rohkem.

Parkimise kontrollimine ei tekita linnavalitsusele ühtegi kulu ega tulu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
60 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hunt
8 kuud tagasi

Miks on tulu vaja kinkida puukfirmale, kui linn võiks selle vajadusel ise teenida? Kas kellegile tilgub sealt midagi tagasi?

Hunt
8 kuud tagasi

Miks on tulu vaja kinkida puukfirmale, kui linn võiks selle vajadusel ise teenida? Kas kellegile tilgub sealt midagi tagasi?

Maakas
10 kuud tagasi

Kui Haapsalu linn ei suuda parkimist korraldada, siis ei peaks selles linnas suurüritusi korraldama. Millega need inimesed mujalt Eestist peaksid siis kohale tulema? See ei ole stressirohke mitte ainult kohalikele vaid ka külalistele. Tulen kaugelt kohale ja siis otsin mitu tundi kohta kuhu auto panna.

kogu
10 kuud tagasi
Reply to  Maakas

selle jama tekitamine linnakodanikele seisnebki ametnike, kohalike kõrtsmike ja nn. ürituste korraldajate rahaahnuses, keda ei huvita muu, kui ajada siia kokku võimalikult palju rahvast nende koorimiseks ja nii tuuritatakse üle eesti kõiksugu festivalide, laatade ja kurat teab mis väljamõeldud üritustuste nime all. linnakodanikuna ei tunne nende ürituste vastu mingit sümpaatiat, kuna nad segavad minu elurütmi siin totaalselt. rahulik idüll haapsalu linnast on kadunud, tegevus meenutab teiselpool narva jõge toimuvaid praznikuid, mis on kindla suunitlusega.

Jenkem
10 kuud tagasi

Puhas rahateenimise koht jälle, a’la leppetrahv 57€ keegi võtab õhust neid numbreid??? Ärge faking korraldage neid üritusi siin linnas üldse, las sureb välja see kant siin ka suvel, huvitav kuhu need autod siis pannakse??? Need mini parklad on minutitega täis ja ei võta mitme peale kokku isegi sadat masinat… Arendage holmile juba üks korralik parkla ja pange Peetrike rahvast vedama.

jah
10 kuud tagasi
Reply to  Jenkem

Ärge ärrituge. See on täitsa loomulik meie riigi niiöelda juhtkonnale. Ega tark ei roni poliitikasse, seda teab iga mats ju! Teema lahendus on ju lihtne, pole vaja mõelda tellime mingi teenuse ja mingi lahendus on tehtud. Kogu moos.Milleks mõelda?

tõnisson
10 kuud tagasi

peab tootsi appi kutsuma sest kontvõõraste parkimine meie linnatiigis ajab ammu närvi mustaks

Vaatleja
10 kuud tagasi

Wiedemanni spordihoone ees pargivad jätkuval sõidukid,võtke midagi ette,pidev probleem,kuigi märgid keelavad seda.Ka hetkel oli sinna pargitud valge volkswagen

seal
10 kuud tagasi
Reply to  Vaatleja

seisavad mõnikord isegi inimesed, võtke midagi ette, kaua võib, et kohalikud ülbitsevad linnas

Misasi
10 kuud tagasi
Reply to  seal

naljakas?

Oi, oi
10 kuud tagasi
Reply to  seal

Küll olid vaimukas, “ajuhiiglane”…

Puust ja punaseks
10 kuud tagasi
Reply to  Vaatleja

Kui seal Ühisteenuste silti pole, ei huvita see kedagai. k. a . linnaviletsust.

Vaatleja
10 kuud tagasi

Widemanni spordihoone esine peab saama autovabaks nii nagu märgid seda nõuavad! Kaua see korralagedus kestab?

Napak
10 kuud tagasi
Reply to  Vaatleja

Vaatleja, ära hädalda.

lla
10 kuud tagasi

Ürituste ajal on siin linnas tõesti täielik kaos .Ei saa tänavatel sõitagi valesti parkijate pärast.Tubli töö,et asi lõpuks kätte võetakse ja tegutsema hakatakse!!!
Igal ajal võiks seda linnas kontrollida(parkimist).

kes
10 kuud tagasi
Reply to  lla

seda kaost siis tekitavad, ikka need nn. ürituste korraldajad ja kohalikud siis kannatavad, sama mis nn. aafrika migrantide soosijad euroopaga teevad

Kodanik
10 kuud tagasi

Uskumatu käpardlus ja pohhuism linnavalitsuse poolt. Ei suudeta välja mõelda, kuidas korraldada parkimist ilma, et linna enda elanike elu keeruliseks ja ebamugavaks ei tehtaks.
Palju edu valimistel!
Panite seekord kümnesse.

Hea töö, Haapsalu Linnaviletsus!
10 kuud tagasi

Ei ole lehe tellija ja linnal oleks viisakas mingi teavitus postkasti saata, enne kui hakkate kodude ees seisvaid autosid trahvikviitungitega üle külvama! Vee tänaval elavad ju prominendid, seal on liiklusmärgil “va elanikud” ja ilmselt ka ammu teada, mis toimuma hakkab ning vastavad loadki autoklaasil, äkki arvestaks kõikide vanalinna elanikega ja saaks load klaasile!?! Nõus parkimiskontrolliga, sest ürituste vastu pole midagi, aga ühegi ürituse ajal ära autoga kodust lahku, pärast pargi linnast välja!

Noor
10 kuud tagasi

Miks selline jabur jutt,kas kontrolli puudumine õigustab valesti parkimist??

Hea töö, Haapsalu Linnaviletsus!
10 kuud tagasi
Reply to  Noor

Pargin oma maja ees ja saan trahvi? Millest selline idioodi küsimus?

Abc
10 kuud tagasi

Trahvi saad valesti parkimise eest,hea,et seda nüüd tehakse.

Hea töö, Haapsalu Linnaviletsus!
10 kuud tagasi
Reply to  Abc

Point oli, et linnaisad võiks inimesi ka oma “tähtsatest” tegemistest teavitada! Oma kodu ees ei ole valesti parkimine ja ükski linna üritus ei tohi inimeste elu segada, vaid sätitakse inimeste järgi! Ja nõus, et valesti parkijaid peab korrale kutsuma ja trahvima ka, sest neid ülbikuid on liiga palju!

Noor penskar
10 kuud tagasi

Kas oma kodu ees võib valesti parkida???

Hea töö, Haapsalu Linnaviletsus!
10 kuud tagasi
Reply to  Noor penskar

Ni ikka, kui pargid keset teed, meil oma auto koht, kedagi ei sega ja trahvikviitung kojamehe all, no pole naljakas!

En.
10 kuud tagasi
Reply to  Noor penskar

‘Valesti’ parkimine tabas üleöö neidki, kes iga päev autoga ei sõida ega pruukinud tänavale ilmunud AJUTISTEST keelumärgist teada.
Teoreetiliselt pole jah vahet, kas märk on ajutine või statsionaarne aga on vahe, kas ajutise parkimiskorraldusega vaenatakse võõraid või omi. Kus vanalinlane siis autot peaks hoidma? Uuemõisas?

Juhtusin üht murelist kuulma. Ainuke stamplahendus näib, et vanalinna elanikele tehakse erand. Kui nende autod enne kiirabile/tuletõrjele ette ei jäänud, ei jää ka peo ajal.

Kodanik
10 kuud tagasi

Kodu esine tee äär ju linna maa.

No muidugi, siis kui vaja ikka!
10 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Las siis tuleb niidab, lükkab lume ja kraabib muu sodi OMA MAALT iga päev!

Misasi
10 kuud tagasi

1,5 meetrit aiast on sinu kodualune maa veel

Kaido
10 kuud tagasi

Sõitsid hetk tagasi mööda ühisteenuste autoga need “kontrollid” kaks autot pargitud kõnniteele vanalinnas. Ei pakkunud neile huvi. Miks nad siin sõidavad ja õhku reostavad kui ksu neist pole?

hahaa
10 kuud tagasi
Reply to  Kaido

Mine vaata, wiedeka spordihoone ette, seal ei huvita mente ka kui mööda söidavad, ja autod pargitud, kuigi märgid üleval.

jah
10 kuud tagasi
Reply to  hahaa

Nood ei viitsi jah, passivad kuskil, kus saaks kohe trahvi teha, äkki ületasid 3 km h kiirust või mingi ülevaatus üle läinud või numbrituli ei põle. Midagi sellist vahivad. Kriminaalne linn, iga nurga peal politsei. Vabadust ei ole, ei ole lihtsalt. Keda kotib mingi numbrituli. Avastan siis vahetan pirni ära, mis vahet seal on. Nõme ühiskond