Laidudel algab taas kormoranimunade õlitamine

Andra Kirna

andra@le.ee

Kalur ja harrastusornitoloog Hillar Lipp näitas kanamunade peal ette, kuidas kormoranimune õlitada. Foto: Andra Kirna

Kalur ja harrastusornitoloog Hillar Lipp näitas kanamunade peal ette, kuidas kormoranimune õlitada. Foto: Andra Kirna

Eesti kalurid alustavad keskkonnainvesteeringute keskuse toel 13 Eesti laiul kormoranimunade õlitamist, et piirata nende lindude arvukust.

Läänemaa rannakalanduse selts õlitab kormoranide mune Virtsu lähedal Kõbaja laidude rühma Kingissepa, Suur-Kõbaja, Laimadala ja Valkare laidudel.

Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustikubüroo juhataja Aimar Rakko sõnul valiti munade õlitamiseks laiud, kus 90 protsenti või enam pesitsejatest on kormoranid. „Tuleb vältida olukordi, kus me teisi, ka kaitsealuseid linde häiriksime,“ põhjendas ta. Laiud, kus kormorane pesitseb küll väga palju, aga palju on ka teisi linde, jäid tema sõnul seetõttu keskkonnaameti valikust välja.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K Konnaamet
1 aasta tagasi

Mõned aastad tagasi punnisid ametnikud kormoranide õgardlusest rääkivatele kaluritele vastu. Nüüd toetavad munade õlitamist. Sõnum ametnikele-tarkusest palga eest on vähe, tasub kuulata päris elu elavaid inimesi

Jäme
1 aasta tagasi

Ah sellepärast minu naine ka õlitab mu mune.

krõmpsluu
1 aasta tagasi
Reply to  Jäme

Õige mõte,enamuse maailma kaladest söövad ikka ära inmesed mitte linnud.

Tasku filosoof
1 aasta tagasi

Tulge Haapsallu ja õlitage vareste munasid ka.

Viidikas
1 aasta tagasi

Algul arvasin pealkirja järgi,et pildil ongi kormoranid. Ja üldse tundub,et selle õlitamisega on u.5 aastat hiljaks jäädud -need röövlid söövad ka võrkudest kala ära…..