Erkki Bahovski: miks koalitsioonikõnelused peaksid olema kinnised

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand teeb viimases lehenumbris (Sirp, 10.03) ettepaneku, et koalitsioonikõnelustest tuleks alustada otseülekandeid.

Tarandi põhjendus on, et ajakirjandus ei suuda katta neid kõnelusi piisavalt adekvaatselt ja vastavates uudistes polevat tegelikult midagi uudisväärtuslikku.

„Poliitika usaldusväärsuse igipõline probleem on see, et avalikkus näeb küll tulemust, selle vormistamise teatraalsemat osa riigikogus, kuid mitte kogu protsessi, probleemi püstitust, lahendusvariantide otsimist, arutlust ja arvutamist,“ kirjutab Tarand.

Seega oleks Eesti valijal õigus teada saada, mida täpselt koalitsioonikõnelustel tehakse, ja lahenduseks oleks tuua kaamerad töötuppa.

Oleks see kõik vaid nii lihtne. Tarandi skeptilisest suhtumisest ajakirjanikesse võib aru saada, oli ta ju omal ajal Mart Laari valitsuse pressibüroo direktor ja pidi seetõttu pidevalt vastama ajakirjanike ebamugavatele küsimustele. Polegi siis imestada, et ajakirjanikud tuleks tema sõnul justkui poliitikute ja valijate vahelt ära võtta ja kõik saab korda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
NIMI
1 aasta tagasi

Miks üldse koalitsioonikõnelusi peetakse enne valimistulemuste ametlikku välja kuulutamist?

kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  NIMI

Sest süvariik on kohtuotsuse juba ära teinud.

Ega
1 aasta tagasi
Reply to  kodanik

Ei julge see kohus ilmselt jah sellega tegeleda.

Tsensuur
1 aasta tagasi

Ajakirjanikke on niisiis valijate ja poliitikute vahele vaja selleks, et saaks vett segada ja oma mõjuvõimu ühiskonnas kindlustada. Abiks on valijate(kodanike) petmisel ka salastatus nt 75 aastaks.

selleks
1 aasta tagasi

et kõrvalistel pole vaja teada kelle tasku raha voolama hakkab