Hannes Rumm: kui Haapsallu tuleks tank T-72?

Hannes Rumm. Arhiiv

Kuidas te suhtuksite sellesse, kui järgmisel nädalal seisaks näiteks Haapsalu linnuse väravate ees puruks lastud vene tank T-72?

Seesama, mida kaitseministeerium eksponeeris eelmisel nädalal Tallinnas Vabaduse väljakul. Ütlen kohe, et see küsimus on oletuslik, sest vähemalt esimeses ringis ei kuulunud Haapsalu nende linnade sekka, kellele tanki eksponeerimist pakuti.

Kahjuks osutus see, kuidas Eesti inimesed tanki eksponeerimisse suhtuvad, Eesti riigi strateegilise kommunikatsiooni eest vastutavate poliitikute ja ametnike jaoks ebameeldivaks üllatuseks.

Aga alustan isiklikust kogemusest. Käin kord kuus ERRi venekeelse Raadio 4 saates, milles analüüsitakse valeinfo levikut. Selle saate kõige huvitavam osa on raadiokuulajate kõned, sest seal kuuleb pea iga kord mõnd pesuehtsat vatnikut.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
42 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ülim lollus
1 aasta tagasi

oli see tank Eestisse vedada, mida see annab? ükski normaalne riik ei tee selliseid asju…

Arusaad
1 aasta tagasi
Reply to  ülim lollus

Noo siin üritatakse näidata, et meile pole terror vastuvõetav, kuid samas aru saamata, et just ise tüli noritaksegi.

See on osa Reformierakonna....
1 aasta tagasi

… valimiskampaaniast. Reform tahab üleval hoida hirmuõhkkonda riigis ja selle toel võimu säilitada. Ka viimane võimu kaaperdamine viidi läbi hirmu külvamisel ühiskonnas.

Just
1 aasta tagasi

Nii on. Kusjuures tirivad väikse riigi veel suurde sõtta, ise muidugi õigel ajal minema põgenedes

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Just

Kes on need? Kaja läks Ukraina piirile ja tulistas Vene piirivalvureid? Vene meediat oled kunagi näinud? Nende arvates oli NL lagunemine viga ja sinu “tšuhnaa” iseseisvus üldse üks mingi arusaamatus…. jõuab kohale?

Just
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Aga nii ongi ju. Kuidas iseseisvus saavutati? Või millisest vabariigi ajast te kirjutate? Kui uuestisünnist, siis ongi ju venemaa arusaamade kohaselt nende viga, et me siin mingi taasiseseisvuse loosime, kuigi andsime selle vabatahtlikult ilma ühegi püssilasuta ju ära. Kas pole imeline= Teie väidate, et oleme vabariik, aga ise andsime ilma ühegi püssilasuta selle ära ja austame veel ka monumendiga seda, kes selleks loa andis!? Mina ei pea seda õigeks.

Suslik
1 aasta tagasi

Tõmmake estonia kh põhjast üles ja sättige vabaduse platsile

IRW
1 aasta tagasi

See tank on vajalik, et meelest ei läheks meie oma natsierakond, kes nende orkidega koostööd teeb.

on igal asjal mõte
1 aasta tagasi

ja teol on tagajärg…

“Tahtsime et läheb hästi , aga kukkus välja nagu alati – väga halvasti.” Kas seda on tõesi tarvis ?!

Imelik
1 aasta tagasi

See on näide Vene sõjast Ukrainas 3 päevaga ja mul on nendest nelkidest isegi poogen (peaasi et need leiavad tee prügikasti). See sümboliseerib “pobeda” rahvale nende haletsusväärset minevikku ja olevikku ja see on peamine.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Narva peaks sellise alaliselt püstitama!

Nojah
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Eks jah, aga see oleks räige provokatsioon. On mis see naaber on, aga ei tasu niiväga tüli norida ka ikka. Nad ei kao meie naabrusest mitte kuhugile ju. Jääb ainult loota, et võim seal vahetub normaalsete ja sõbralikema vastu.

Sass S
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

Kahjuks venku sellest niipidi aru ei saa . Temal on see suure võiduka kodumaa sümbol .

k.S.
1 aasta tagasi

Huvitav, kui tank sõidaks mööda uut peatänavat, siis kumb ennem järgi annab, kas tank või tänav???

Seda et
1 aasta tagasi
Reply to  k.S.

tanki sinna sõitma vaja olekski, see tasandaks selle tee küll siledaks. Võiks korraldada liitlastele tankiparaadi peatänaval. Linnarahvas hüüaks hurraa ja lehvitaks lipukestega ja loobiks lilli ja tankid vuraks mööda peatänavat. Mingi ivo linna või midagi laulaks ka paar laulukest isamaa ilu hoieldes vms ja uhke saaks see olema, kuid samas väga kasulik. Pärast on see kõige siledama teekattega tänav üldse Vabariigis. Nii et vali mind!

Tom naabermajast.
1 aasta tagasi
Reply to  Seda et

Tänavast rääkides-kui on plaan autot osta,siis proovisõit seal. Mis on katki,kukub küljest,mis ei ole katki,see läheb katki ja kukub küljest ja moodustab väikese tingimisruumi.

Seda et
1 aasta tagasi

Krt seda teab mida seal lahti veel raputab. Ma korra sõitsin kiiremalt ja teist korda väga aeglaselt. Noo ei taha kuidagi seal enam sõita, tõepoolest nagu auklikul teel sõidaks. Mismoodi seda viga parandada üritatakse on mulle veel küsimärk. Kas sellest murekohast keegi linnavalitsusest üldse on kommenteerinud?

putleri
1 aasta tagasi

poolt rahastatav ja kohalikest külvivolinikest moodustatud jeesti200 palub linna ümber nimetada tankogradiks

Lillepood
1 aasta tagasi

Palun varakult teada anda tellime kohe paar tonni punaseid nelke.

Lillepoe urood idi nahui
1 aasta tagasi
Reply to  Lillepood

Hollandi lennuki lasid ryssad alla ja Putini tütar pidi sellest riigist ära kolima ja sa tahad paar tonni nelke tellida. Alibaba ja pilusilmad. See sul lihtsalt ei õnnestu. Siis me saame teada sini nime, perakonnanime ja ka isanime. Veshaisja urjug!

moi
1 aasta tagasi

aadres ni dom ni uulitsa, moi aadres sovetski sojus, solomon perdjuhin

pesnja
1 aasta tagasi

ja plaska festivalid iga päev , ööpäevane blinide küpsetamine, kõik setod aetakse siia kokku, tamme rajoon kuulutab ennast sotsialistlikuks respublikaks imeni lenina, tank kuulutatakse pühaks reliikviaks ja kõik on kohustatud seda suudlema, siin hakatakse lapsi pioneeriks võtma ja rahvast paari panema, siin hakkab seisma ööpäevane pioneeride ja komsomolkuste valve