Galerii: Haapsalus pidutseti šotlaste moodi

Malle-Liisa Raigla fotod

Laupäeval pidutseti Haapsalus šotlaste moodi – päeval võisteldi jääkeeglis ehk curlingus, õhtul oli keldi muusika saatel pidu kultuurikeskuses.

Traditsiooniliselt saabus peole šotlaste rupskiroog haggis Philip Graeme Lawson Barlow torupillimuusika saatel. Õhtujuht Karel Rahu luges ette Šoti luuletaja Robert Burnsi oodi haggis’ele eesti keeles, seejärel Barlow inglise keeles.

Peol esines Tammiku talu keldi bänd, mis koosneb eestlasest Sille Ilvesest ja tema waleslasest mehest Martin Leamonist. Ilves ja Leamon mängisid 13 aastat Suurbritannia kõrtsides, kuid kolisid mõne aja eest Eestisse elama. Lisaks muusika mängimisele õpetasid nad peolised ka lihtsaid šoti tantse tantsima.

Šoti päevi peetakse Robert Burnsi sünniaastapäeva, 25. jaanuari paiku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
väga
1 aasta tagasi

igavad näod