Haapsalu jahtklubi tunnustas aasta parimaid

Lääne Elu

info@le.ee

Aasta võistkonna tiitli pälvis purjejaht Aquila meeskond. Foto: erakogu

Möödunud laupäeval tunnustas Haapsalu jahtklubi kuues kategoorias 2022. aasta hooaja parimaid.

Aasta võistkonna tiitli pälvis Haapsalu jahtklubi karikasarjas enim punkte kogunud purjejaht Aquila, mille kapten on Kenno Kink.

Aasta roolimeheks valis klubi Argo Vooremaa, kes saavutas Eesti meistritiitlid paadiklassides RS Aero ja Folkboot ning jääpurjetamise Eesti karikavõistlustel III koha.

Aasta soodimeheks sai Erki Teras, kes saavutas soodimehena Matilda 4 meeskonna koosseisus Euroopa meistrivõistlustel II koha, Eesti jahtklubide liidu karikavõistluste II koha ja Kalevi jahtklubi kolmapäevakute sarja II koha.

Aasta matkaja tiitli sai jahtlaev Hilja kapten Villem Reinaas, kes sügisel sõitis soolopurjetajana Eestist Hispaaniasse Tenerife saarele.

Aasta uustulija tunnustuse andis klubi purjejaht Saare Daam kaptenile Robertus Philippus Antho Pohlkamp´ile, kelle näol on tegu Haapsalus elava ja ühtlasi ka klubi esimese välismaalaset liikmega, kes läbi hooaja osales aktiivselt toimunud regattidel.

Aasta tegu tiitli andis klubi Haapsalu vabatahtlikule merepäästjale Margus Mägile ORC, C ja D grupi Eesti meistrivõistluste juhtimise eest, mis oli esmakordselt Haapsalus korraldatud avamerepurjetamise rahvuslik võistlus.

Aasta üllatajaks valis klubi Elari Terase, kes üle pikkade aastate esindas taas Haapsalu jahtklubi noorte Optimist klassi purjetamise võistlustel. Teras saavutas esimest korda osaledes LHV karikasarjas hooaja kokkuvõttes enam kui 100 osaleja hulgas 15. koha. Haapsalu jahtklubi juhatusel oli hea meel tõdeda, et noorte purjetamises on Haapsalu lapsed saavutanud hooajal häid tulemusi, kuid seda Kalevi jahtklubi Hapsal purjetamiskooli esindades.

Haapsalu jahtklubi tunnustab traditsiooniliselt iga hooaja lõpus silmapaistvate sportlike saavutuste  ja Haapsalu meretraditsioone hoidvate tegude või algatuste eest klubi aktiivseid liikmeid.

Aastat kokkuvõtvale üritusele, mis koroonaviiruse tõttu kahel viimasel aastal vahele oli jäänud, kogunes klubi üle viiekümnest liikmest ligi kolmkümmend.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments