Tarvo Valker: looduse taastamine on kallim

Tarvo Valkeri sõnul ei rikuta metsaraietega mitte ainult enda looduskeskkonda, vaid ka tulevaste põlvede oma. Foto Malle-Liisa Raigla

Looduskaitsjale ja ornitoloogile Tarvo Valkerile teevad muret kalapüügi suurenemine Matsalus ja ulatuslikud metsaraied, mille mõju võib avalduda alles 20 aasta pärast.

Valker kirjeldas, et suuri metsaraieid on tehtud igas suunas Haapsalust väljasõitudel ja ka Läänemaal asuvate rabade äärtes. „Kui on natukenegi leebema kaitserežiimiga metsaala, mis asub näiteks piiranguvööndis, leitakse sealt kohe auk või võimalus, kuidas sinna raietega minna,” ütles Valker.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Turvas
1 aasta tagasi

Küll varsti tulevad siia “metsaspetsialistid” sõna võtma, kes väidavad, et Eestis on metsa rohkem kui kunagi varem ja lageraie on kliimakangelane. Tegelikult väänatakse statistikat, nipitatakse koosluste ja pindadega ning lihtsalt varastatakse riigimetsa. Kõigile teadmiseks, et 1,3m kõrgune, sõrmejämedune võsarisu läheb statistikasse metsana.

Mari
1 aasta tagasi

Kas see mees ümbritsevas midagi positiivset ka suudab näha või ongi kogu elu hall ja masendav? Või on head asjad ainult need millest tema tulu saab?

Jüri
1 aasta tagasi
Reply to  Mari

Kui sa just metsaärikas pole, siis oled lihtsalt sinisilmne! Ümbrus ongi p….e keeratud!

küll
1 aasta tagasi

jumal kõik paika paneb, ei tasu muretseda, tuleb ja loob korra majja, pange küünlaid kõikjale lageraiete lankidele, käige agaralt kirikus, lugege palveid ja jumal võtab seda kõike kuulda, peab olema kannatlik