Valitsus koguneb arutama julgeolekuolukorda

Lääne Elu

info@le.ee

Peaminister Kaja Kallas kutsus valitsuse kokku, et arutada julgeolekut. Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Kaja Kallas arutas koos välisminister Urmas Reinsalu ja kaitseminister Hanno Pevkuriga julgeolekuolukorda ning kutsus kokku julgeolekukabineti nõupidamise.

„Eile Poolas aset leidnud juhtum on äärmiselt tõsine. Suhtleme aktiivselt nii Poola kui teiste liitlastega, et välja selgitada juhtunu täpsemad asjaolud. Poola on meie hea liitlane NATOs ja võib olla kindel, et Eesti on pühendunud kollektiivkaitse põhimõtetele,“ sõnas peaminister. „Avaldan kaastunnet hukkunute lähedastele.“

„Ukraina, kes peab igapäevaselt toime tulema Venemaa jõhkrate raketirünnakutega, vajab toetust nii kriitilise taristu taastamiseks kui efektiivsema õhukaitse tagamiseks,“ lisas Kallas.

Pärastlõunal toimub julgeolekukabineti nõupidamine, kus valitsuse liikmetele antakse ülevaade olukorrast ja viimastest arengutest.

Eile õhtul tabas Poolat rakett. Hukkus kaks inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei taha libereid
1 aasta tagasi

Saaks selle rämpsvalitsuse sealt eest minema, olekski kohe palju turvalisem!

Kindral
1 aasta tagasi

Ega milliliitritega kaua ei sõdi, mõistust peab ikka ka olema!

NO NII
1 aasta tagasi

Asi ju selge, Ukrainlased suunasid torud teisele poole ” Navigatsiooniviga”. Selle tulemusena hukkus NATO kaitse all oleva riigi kodanikud. Mind hämmastab see, et Läänepoliitikud süüdistavad ainult Venemaad. Antud olukord on väga kummaline. See olukord paistab nii; Nikolai pillub kividega õues Peepu, kes jalutab mitu kvartalit edasi (vastas suunas) ja kättemaksuks lööb maha Jaanuse. Jaak kui Peebu parim sõber süüdistab Jaanuse surmas Nikolaid, kes ärritas Peepu. Just sellist demagoogiat ajavad Eesti poliitikud ka. Lääneriigid. Ma tõesti ei mõista kui raske on välja selgitada mehed, kes põhjustasid inimeste surma ettevaatamatuse tõttu.PS. Kaja Kallas võiks vabandada viisakalt Venemaa ees, sest süüdistas ennatlikult teist… Loe rohkem »

tohoh
1 aasta tagasi
Reply to  NO NII

Kas venemaa on ohver, tuleb nii välja. Kahju kohe. Te peaksite natukese enne ikka rohkem mõtlema minuarust!

Peep
1 aasta tagasi
Reply to  NO NII

No nii jälle üks punaninane

aksel
1 aasta tagasi
Reply to  NO NII

Sind raibet tuleks isoleerida ühiskonnast. Mis kuradi vabandama vantide ees,ahv oled ? Jumal tänatud ,et meil on selline MUNADEGA PM ,mitte nagu jüri ratas ,see sitaauk oleks ainult vabandanud ja heal juhul ukrainale torte viinud.

Kkjgfd fghjklpiuytresas
1 aasta tagasi
Reply to  aksel

Varsti näeme sinuga , usu sa ei rõõmusta kohtumise üle

Pss
1 aasta tagasi

tühi möla.

Maali
1 aasta tagasi

Said kokku ja mis sest nüüd siis kasu oli?

aga
1 aasta tagasi

äkki arutaks parem majandusolukorda meie riigis ….

Pamp
1 aasta tagasi
Reply to  aga

Selleks onvaja ju mõistust ka omada , mitte 1o milli varga seemnepurse olla ……

OHT
1 aasta tagasi

Kõige suurem julgeoleku oht on Eestile koostöö puudumine riigikogus.
PS. Fakt on see, et rakett langes nn. NATO territooriumile ja inimesed hukkusid. Pole vahet, kes selle raketi lasi, oli see Venemaa või Ukraina. Tegu on rünnakuga NATO territooriumile. Tundub, et Läänemaailm on pimestatud vihast ja süüdistab kõiges Venemaad. Mina väidan, et probleemiks on vaja kahte osapoolt. Inimlik oleks veenduda enne, kes on süüdi ja siis süüdistada. Kahjuks on Eestis suhtumine selline, et laseme maha ja siis analüüsime, kas ta tegelikult oli süüdi?
NB! Ei ole EKRE toetaja, vaid avaldasin oma seisukoha

Nojah aga...
1 aasta tagasi
Reply to  OHT

Te ei pea eraldi täpsustama. EKRE toetamises pole midagi häbiväärset ega halba. Teil on jäänud võibolla vale arusaam sellest.

aga
1 aasta tagasi
Reply to  OHT

kes on süüdi? Seda pole võimalik välja uurida, sest see on räpane mäng ja tõde ei ütle meil mitte keegi…kui palju neid igasuguseid juhtumeid on olnud? lõpuks peale suurt kisa on kõik unustatud ….

Seda et
1 aasta tagasi
Reply to  aga

Kpsimus on selles, kes tänasel päeval rakettidega planeedi peal tulistab. Sealt selgubki selle katastroofi põhjustaja. Pole vahet kas kaitserakett või ründerakett. Süüdlane on ikkagi see kes ründab ju. Siin pole midagi arutada ja mämmutada. Lihtsalt suuremat sõda ei taheta, siis keerutavadki nädalaid selle teema ümber mitte mudagi otsustades. Koguaeg nii ju.

Leo
1 aasta tagasi
Reply to  OHT

Ainult sotsid on ekreiitidest rumalamad! Tuletan siis meelde, et putinistid alustasid sissetungi Ukrainasse juba 2014. aastal!

Nojah
1 aasta tagasi
Reply to  Leo

Te olete nii tark ikka

To OHT:
1 aasta tagasi
Reply to  OHT

Kui Venemaa oleks püsinud oma territooriumil ja ei oleks sõda alustanud, ei vuhiseks praegu taevalaotuses raketid, mida tõrjuda vaja!!!!!! Mõistlikum oleks maailma suurimal riigil illusioonidest väljuda ning alustada oma maa ja rahva denatsifitseerimisega. Külmale ajale ei maksaks Venemaal enam loota, sest mida rohkem ta oma piire ületab, seda kuumemaks NATO, lääneriigid ning USA kütab. Ja lõpuks, kui Ukraina võidab, soovivad propaganda toetajad ka edasi elada, erinevus saab olema ainult selles, et euroopalike ja ameerikalike hüvede nautlejad ei ole enam kuskil oodatud. Isegi siis, kui venelne püüab rääkida oma identiteedi varjamiseks inglise keeles, sest pursi palju tahad ega ikka ei peta… Loe rohkem »

Paes
1 aasta tagasi
Reply to  OHT

Oh sind ullikest ,kui näeme , ss usu , hakkad EKRE liikmeks kohe …..

Seda et
1 aasta tagasi

Inimelu pole sittagi väärt. Kogunetakse arutlema tunde ja siis jõutakse otsusele, et selline raketilaskmine tuleb hukka mõista. Õhtul esineb riigitelevisioonis vabariigi peaminister avaldusega: ” Mõistame rangelt hukka raketirünnaku” Saalist kostavad kestvad ovatsioonid. Täitsa mõtetu, hirm tuleb peale juba

just
1 aasta tagasi
Reply to  Seda et

täpselt nii on…..

Leo
1 aasta tagasi
Reply to  just

Et siis riik ongi sellepärast pees, et tarkpead istuvad kõik kommentaariumis!

Nojah
1 aasta tagasi
Reply to  Leo

see ju vana tõde, et tark inimene kuskile tsirkusesse ei lähe, tal muudki targemat teha. Te ei teadnud seda? Nüüd üks tarkusetera teil jälle juures. Niimoodi inimene arenebki, päev päevalt.

Paes
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah

See jobi , ei tea , troll kiilakas , lasebkogu linnal maksta oma Fra Mare kulu arvet , aga paber kannatab kõike ja hea, kui keegi ei kontrolli …….