Kolm läänlast said Vabaduse tammepärja aumärgi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lembitu Twerdianski. Foto: Arvo Tarmula
Lembitu Twerdianski. Foto: Arvo Tarmula

Lembitu Tverdjanski, Siim Jeeberg ja Svetlana Aug said panuse eest lähiajaloo jäädvustamisel ja edasiandmisel justiitsminister Lea Danilson-Järgilt Vabaduse tammepärja aumärgi.

Metsamees ja pärandkultuuri uurija Lembitu Tverdjanski puhul tõsteti esile seda, et ta on sümboolselt hoidnud sidet varasemate põlvkondade ja tänapäeva vahel. Tverdjanski on kogunud palju ajaloo- ja kultuuriloolist materjali Kullamaa ja Läänemaa kohta ning sellele tuginedes on välja antud mitmeid raamatuid.

Kaitseliidu Lääne maleva liige Siim Jeeberg teenis aumärgi ajalooliste sündmuste korraldamise eest. Ta on aidanud korraldada metsavendade ja vabadusvõitlejate mälestuspäevi Läänemaal.

Kolmanda läänlasena sai aumärgi naiskodukaitse Lääne ringkonna liige Svetlana Aug. Aug juhib sellest aastast Lääne ringkonna ajalootoimkonna tööd, kuid ta on aastaid olnud eestvedaja märtsi- ja juuniküüditamise mälestuspäevade tähistamisel. Lisaks kuulub ta maakaitsepäeva korraldustoimkonda ning seisab selle eest, et kõik olulised sündmused saaks kohalikes lehtedes väärilist tähelepanu.

Vabaduse tammepärja aumärgiga tunnustatakse inimesi, kellel on väärilisi teeneid Eesti riigi ja rahva lähiajaloo mälestuse hoidmisel ja edasiandmisel, vabadusvõitluses ning relvastatud ja relvastamata vastupanuliikumises osalemisel, samuti Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise jäädvustamisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arnold
1 aasta tagasi

Nojah, kommenteerida ju võib igal pool, kas haakub teemaga, või mitte. Vabandust, mis siia puutub hr Madissoni mälestusmärk ?

otseselt
1 aasta tagasi
Reply to  Arnold

üks autasu saajatest,- Lisaks kuulub ta maakaitsepäeva korraldustoimkonda ning seisab selle eest, et kõik olulised sündmused saaks kohalikes lehtedes väärilist tähelepanu.

Arnold
1 aasta tagasi

Väga väärikad kõrge autasu kavalerid. Õnnitlen.

niisiis
1 aasta tagasi

tühistatakse vabadusvõitleja Madissoni, kellele pühendatud monument avati eile pidulikult Lihulas, millest töörahva lipp vaikides mööda läks. ka haapsalus jätkub stalpuhhuni suguseid punaseid, kelle jaoks eestlaste vabadusvõitlus on fazismi taastamine eestis

Kristi
1 aasta tagasi

Lembit on olnud minu õpetaja.. 💕 😁
EPA päevil. Tean küll et see on minu vaenlastele ja raviarstile raske üle elada😜