Haapsalu soovib kahes maailmasõjas hukkunud ümber matta

BNS

Haapsalu maailmasõdades hukkunute matmispaik. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu linnavalitsus plaanib nii esimeses kui teises maailmasõjas hukkunud linna sõjahaudade haljasalalt ümber matta kalmistule.

„Sõjahaudade haljasala asub tiheda jalgsiliikumise ja autoliikluse asukohas, mis pole sobilik väärika hauarahu jaoks. Haapsalu linnavalitsus kavatseb taotleda kaitseministeeriumilt luba teise maailmasõja aegsete sõjahaudade ümbermatmiseks kalmistule,” kirjutas Haapsalu linnapea Urmas Sukles muinsuskaitseametile.

Haapsalu linn soovib muinsuskaitseameti seisukohta esimeses maailmasõjas hukkunute ühishaua ümbermatmise ja hauamonumendi koos piirdega ümberpaigutamise kohta Haapsalu vanale kalmistule.

Haapsalus Posti tn 45 asub sõjahaudade haljasala, kus on kolm riikliku mälestisena arvele võetud ühishauda. Neist kaks on teise maailmasõja aegsed: terroriohvrite ühishaud ja teises maailmasõjas hukkunute ühishaud. Kolmas ühishaud on esimeses maailmasõjas hukkunute ühishaud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aita
1 aasta tagasi

raskel ajal, kus praegu on kõrged hinnad, inflatsioon, madalad palgad jne jne kas tõesti on õige aeg hakata surnuid ümber matma….kui kohutav on see inimeste rumalus!

Hmm
1 aasta tagasi
Reply to  aita

see, mida te kirjeldasite on ju koguaeg olnud. Millal viimati olid kõrged palgad? Madalad hinnad? 0 inflatsioon? Samas surnud võiks rahule jätta või matke nii, et enam ei peaks uuesti hakkama jälle matma. Seda on korra vist selle konkreetse hauaga juba tehtud.

1 naine
1 aasta tagasi

valede otsuste jada jätkub.

Ei.
1 aasta tagasi

Õudne. Ei saa aru sellistest rahu rikkumisest.

Ei tea
1 aasta tagasi
Reply to  Ei.

Linna keskel pole tegelikult ju rahu üldse. Te ei kujuta ettegi milline rahurikkumine nv öösel veel käib seal põõsastes. Kohutav.

aeg
1 aasta tagasi

minna üle tegudele, see okupantide ees lömitamine toob ainult uued mured kaela

Urmet
1 aasta tagasi

Et vaatame millise kivi alla on koer maetud? 🥰

Urmas
1 aasta tagasi

Õige otsus!

Urmet
1 aasta tagasi

Kas on lollimatest lollimat enam üldse olemas kui meil on Haapsalu Linnapea

Ei tea
1 aasta tagasi
Reply to  Urmet

Andres võibolla?

Ccp
1 aasta tagasi

Kes linnavalitsusest siis kaevama hakkab?