Kaja Kallas küsib reedel riigikogult uue valitsuse moodustamiseks mandaati

Lääne Elu

info@le.ee

Peaminister Kaja Kallas astus tagasi ja loob homme uue valitsuse. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu esimees Jüri Ratas kutsus täna valitsuse ja riigikogu 29 liikme ettepanekul kokku erakorralised istungjärgud reedeks, 15. juuliks, ja esmaspäevaks, 18. juuliks.

Valitsuse ettepanekul algab esimene erakorraline istungjärk reedel kell 9. Istungjärgu päevakorras on peaministri poliitiline avaldus seoses valitsuse tagasiastumisega.

Teine erakorraline istungjärk toimub reedel tund aega pärast esimese istungjärgu lõppu. Päevakorras on peaministrikandidaat Kaja Kallasele valitsuse moodustamiseks volituste andmine ning valitsuse algatatud väetiseseaduse, kemikaaliseaduse ja toote nõuetele vastavuse seaduse muutmise seaduse eelnõu kolmas lugemine.

Kallas küsib mandaati, et teha Reformierakonna juhitud valitsus koos Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga.

Kui peaministrikandidaat saab riigikogult valitsuse moodustamiseks volitused, toimub kolmas erakorraline istungjärk esmaspäeval algusega kell 15. Istungjärgu päevakorras on valitsuse ametivanne ning valitsuse algatatud laeva lipuõiguse ja laevaregistrite seaduse ning meresõiduohutuse seaduse muutmise seaduse eelnõu  kolmas lugemine.

Peaminister Kaja Kallas tegi täna hommikul valitsusele ametlikult teatavaks otsuse astuda omal algatusel ametist tagasi, koos peaministriga astub tagasi kogu valitsus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
komöödia kuubis
1 aasta tagasi

See on järjekordne episood Reformierakonna ja perek. Kallase manipuleerimisest võimuga.

see
1 aasta tagasi

on rantjeede kogu, tööl ei pea käima, aga palka ja kommiraha makstakse elu lõpuni

jah
1 aasta tagasi
Reply to  see

tööl ei käi ja puhkust neil pole, aga papp jookseb ja puhkavad aasta ringi

Aus valija
1 aasta tagasi

kakal pole kunagi olnud ja ei saa ka rahva mandaati kuna tegeleb pettusega ja rahva kiusamisega!

Imelik
1 aasta tagasi

Üsna kummaline, kui valitsus on ametis ja peab samal ajal koalitsiooniläbirääkimisi uue valitsuse moodustamiseks, ning astub nende lõppemisel tagasi. Midagi väga vales järjekorras ei ole? Keegi juhuslikult ei klammerdu võimu külge?

Läänlane
1 aasta tagasi

No ekrikud , marss ritta ja kommenteerima.

...
1 aasta tagasi
Reply to  Läänlane

mis rumalus

mandaadi
1 aasta tagasi

annab narvskaja kommuuna

Vahur Reede, saarlane
1 aasta tagasi

Mis jama nendest Riigikogu erakorralistest istungjärkudest siin kirjutises jahutakse? Riigikogu korralised istungid on aasta lõikes jagatud kahte istungjärku ja suvel saab luua erakorralise istungjärgu. Sinna erakorralisse istungjärku luuakse erakorraliste istungite ajakava.

“Seltsimeestel” Riigikogus on vist igav, et nad iga istungi jaoks loovad kõigepealt istungjärgu või juhib Kaja Kallas nüüd juba Riigikogu ka ning tõlgendab Eesti Parlamendi kodukorda ka, nagu heaks arvab?!

Onu
1 aasta tagasi

Proua paistab kõike tõlgendavat nii, nagu temale meelepärane on. Seadusepügalad ja kohtuotsused temale ei kehti.

ju siis nii on
1 aasta tagasi
Reply to  Onu

Mis proua? Riigikogu esimees on ratas. Kas ta ei tea, kuidas asi käima peab? Kallas ei käsuta Riigikogu, seda teeb Jüri.

Vahur Reede, saarlane
1 aasta tagasi

Ehk siis Riigikogu töö lahtiseletatuna – kui minna lehel riigikogu.ee hiirega “TEGEVUS” peale, siis tuleb lahti aken, kus asi lühidalt lahti seletatud: “Riigikogu tööperioodi nimetatakse istungjärguks ja aastas on kaks korralist istungjärku. Riigikogu istungid on avalikud.” Riigikogu kodukorra seadus seletab ilusasti asja lahti – korraliste istunjärkude ajakava sees on korralised istungid, vajadusel lisatakse erakorralised istungid. Istungjärkude vahelisel ajal istungite tegemiseks tuleb luua istungite ajakava, ehk istungjärk – istungjärk ongi istungite ajakava (tööperiood)! Kui mul naine käsib poodi minna ja tuua poest leiba, saia ja piima, siis ma lähen toon poest leiba, saia ja piima. Riigikogulasena läheksin poodi ja tooksin saia,… Loe rohkem »

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi

Tüüpiline saarlane Saaremaalt, iidlane on targem.

ütle sa nüüd
1 aasta tagasi

kas sa ,vabatahtlik,oled see isehakanud iidlane või ehthiidlane…Hiidlastel pidid kõik asjad paremad olema kui saarlastel..ainult üks asi on saarlastel parem kui hiidlastel-neil olla paremad naabrid. Oh teid küll….tüüpilised eestlased.

Pss
1 aasta tagasi

Ei oska midagi kosta sellepeale. Eks üks trikitamine käib, muud midagi.