Esmaspäeva hommikuse seisuga vajas haiglaravi 91 koroonapatsienti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Eelmise nädala reoveeseire tulemuste põhjal on Haapsalu, Pärnu, Tallinna ja Jõhvi-Ahtme reovees viirusosakesi rohkem kui mujal Eestis.

Üle Eesti viiruselevik reovees on 94 protsendi ulatuses kollasel ohutasemel. Enim viirusosakesi tuvastati Peetri piirkonnas. Rohelisel ohutasemel oli asulaproovidest Maardu.

Esmaspäeva hommikuse seisuga vajas Eestis haiglaravi 91 COVID-19 patsienti. Eelmisel nädalal avati haiglates 79 uut COVID-19 haigusjuhtumit. Üle 60-aastaste hulgas langes haigestumine 15 protsendi võrra.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul osutus eelmisel nädalal analüüsitud 6525 testist 1163 positiivseks. „Positiivsete juhtude ja hospitaliseeritute arv on jäänud eelnenud nädalaga sarnasele tasemele, varasemalt nähtud kiire kasvutrend on aeglustunud,“ selgitas Sepp. Ta lisas, et ka nakatamiskordaja on langenud 1,03-ni. Uuel nädalal võib oodata veidi üle 1100 nakatunu. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine.

Viimase seitsme päeva keskmine COVID-19 tõttu hospitaliseeritute arv on kasvamas tõustes 6,0 pealt 6,5 peale. Esmaspäeva hommikuse seisuga viibib haiglas 91 inimest, millest 38 juhul vajavad patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Nädala jooksul lisandus üheksa surmajuhtumit vanuses 55-95 aastat. Tõenäoliselt kasvab sel nädalal hospitaliseeritute arv taas üle 100.

Nädala jooksul manustati 975 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 213. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 463 206 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,8%.

Eelmise nädala reoveeseire tulemuste põhjal on viiruselevik reovees ca 94 protsendi ulatuses kollasel ohutasemel. Enim viirusosakesi tuvastati Peetri piirkonnas, millele järgnesid Pärnu, Tallinn, Haapsalu, Jõhvi-Ahtme. Rohelisel ohutasemel oli asulaproovidest Maardu.

COVID-19 nädala epidemioloogilise ülevaatega on võimalik tutvuda siin:

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kõik süstima!
10 kuud tagasi

.. sest vaktsiine on Eestisse varutud tohutul hulgal ja nende aegumine saabub varsti. Paljud mu vaktsineeritud tuttavad on haigestunud 1 või ka 2 korda. Seevastu kõik mitte-vaktsineeritud ei ole olnud koroonas mitte kordagi….

sisutühi
10 kuud tagasi

See on nüüd küll umbluu, et mittevaktsineeritud ei haigestu kordagi. Kui istuda klaaskapid, siis küll vahet pole, kas olla vaktsineeritud või mitte. Rahva hulgas liikudes saad selle tõve teadmata kohast endale.

Nojah aga
10 kuud tagasi

Milleks neid numbreid avaldada, küsitud on kordi, miks ei avaldata grippi haigestunute või vähki ja versoonkonna jms haigete haiglaravi vajavate arvu? Kellegi käsul püütakse jällegi mingit massipaanikat üles kütta. Lääne Elu toimetus on tubli järgija, kas pole tähelepanuväärne?

tänuväärt jagamine, sest
10 kuud tagasi
Reply to  Nojah aga

vähki ei nakatuta, gripiga haiglasse satub kaduvväike osa.

Nojah aga
10 kuud tagasi

mis sa selle teadmisega peale hakkad? Minuarust ei mõju sellise info pidev jagamine hästi. Hulluks lähevad ära, poes tulevad kätega kallale kui maski ees pole, mõni ei julge kodust väljagi tulla jne. Sellist hullust pole minumeelest küll vaja tekitada. Kes tahab leiab terviseameti lehelt selle info enda jaoks üles, aga, et kuulutada ööd ja päevad telekast ja raadiost ja ajalehtedes, no ei pea seda õigeks.