Metsküla kool tahab ERMis näituse teha

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Metsküküla algkool. Foto: Urmas Lauri
Metsküküla algkool. Foto: Urmas Lauri

Eesti rahva muuseumi (ERM) järgmise aasta näituste konkursile on oma idee esitanud ka Metsküla algkool. Näitus „Üks külakool kui kogukonna süda. Metsküla algkooli esimesed 171 aastat” jutustaks loo Eesti külakogukondadest, mille süda on aastasadu olnud koolid. Näitus viib külastaja 200 aasta tagusesse aega, jõuab tagasi tänapäeva ja vaatab koos õpilastega ka tulevikku. Näitusel näeb Eesti maakohtade tegelikkust: aktiivseid peresid ja särasilmseid lapsi, innovatsiooni ja õpihimu täis külakooli ning memme-taati, kes meenutavad oma lapsepõlve samas koolis. Just selline, innovatsiooni ja kestlikkust hindav koolipere on eeskujuks kogu maailmale.

Konkursile on esitatud 16 näituseideed, mille seast parim valitakse ERMi kodulehel rahvahääletusel. Võiduidee vormub 2023. aastal näituseks muuseumi omaosalussaalis. Oma lemmikidee poolt saab hääle anda 30. juunini ERMi kodulehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments