Emma Kathrina Hein täitis Euroopa meistrivõistluste normatiivi

Emam Kathrina Hein. Foto: Kaja Ladva
Emam Kathrina Hein. Foto: Kaja Ladva

Nädalavahetusel toimusid Pärnus Balti kergejõustiku meistrivõistlused mitmevõistluses, kus Eesti, Läti ja Leedu noored kergejõustiklased selgitasid paremad U16, U18 ja U20 vanuseklassides.

Läänemaalt kuulus Eesti U18 koondisse Haapsalu kergejõustikuklubi sportlane Emma Kathrina Hein.
Praegu Audenteses sportlasteed jätkav Hein tegi taas suurepärase etteaste. „Läksin Balti meistrivõistlustele kindla sooviga täita Euroopa meistrivõistluste normatiiv 4900 punkti,” ütles noor mitmevõistleja.

Hein alustas võistlust üheksanda ajaga 100 meetri tõkkejooksus. „Viimases tõkkevahes läks rütm sassi ja tuli teha jalavahetus, sealt läks kaduma ka punkte,” ütles alati väga hästi oma võistlusi analüüsiv Hein.

Teisel alal, kõrgushüppes suutis ta paar nädalat tagasi Tartus kõrgushüppes uue rekordi 1.65 püstitanud sportlane oma parimat tulemust korrata.

Kuulitõuge, mis on Heina üks trumpalasid õnnestus samuti väga hästi. Tulemusega 12.60 tuli alavõit. „Lootsin tõugata 13 meetrit, kuid jään rahule,” ütles Hein.

Esimene päev lõppes aga ebaõnnestumisega 200 meetri jooksus, kus meie mitmevõistleja näitas aega 27,53. Sportlase sõnul ootas ta aga aega vähemalt 27,0, mis olnuks õnnestunud sprinditreeningute järel olnud normaalne tulemus.

Siiski oli ta esimese päeva järel juba esiviiskus ja võitlus medalile ja EM normile tõotas tulla huvitav. Teise päeva esimene ala kaugushüpe on noorele mitmevõistlejale talvisel hooajal toonud väga palju rõõmu. Ta on viinud isikliku rekordi viie poole meetri peale ja on ohustamas mitmeid Läänemaa noorterekordeid.

Nüüd aga ei saanud ta Pärnus hoojooksu klappima ja tulemuseks jäi vaid 5.17. „Kõik katsed tulid paku tagant, no ei saanud hüppeid ja hoojooksu klappima,” ütles Hein.

Kuid igas mitmevõistluses on ikka ka väga häid alasid. Nii oli ka Heinal Pärnus. Kahel viimasel alal suutis ta teha supertulemused. Odaviskes tuli teine alavõit ja teistest konkurentidest seitse meetrit parem tulemus.

Tulemusega 41.44 sai ta kindlalt parima tulemuse, kuid sportlane soovib rohkemat. „Tean, et saan ka siin veel tulemust parandada,” ütles Hein.

Viimase ala eel oli olukord selline, et Euroopa meistrivõistluste normi ületamiseks tuli joosta 800 meetris aeg 2.30, mis on neli sekundit parem tema isiklikust rekordist. Finišis näitas kell aga koguni 2.28,89. „Ei uskunud, et olen selleks võimeline, olen väga rahul,” ütles lõpuks ülitäpselt normi 4911 punkti kogunud ja Baltimaade meistrivõistluste pronksmedali võitnud sportlane.

Käes oli pronksmedal, käes oli EM-norm, kuid kuna kolmikvõidu võtsid eestlannad, siis esialgu jääb kolmandaks tulnud Emma Kathrina Euroopa meistrivõistlustelt kõrvale. „Igast riigist saab ühes vanuseklassis võistlema kaks esindajat ja hetkel olen joone all,” lausus suurepärase võistluse teinud Hein.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments