Politsei eest ärasõit lõppes raske avariiga

Lääne Elu

info@le.ee

Politsei eest ära sõitnud auto. Foto: PPA
Politsei eest ära sõitnud auto. Foto: PPA

Peatumismärguannet eiranud juhtimisõiguseta juht põgenes Läänemaal politseinike eest, kuni tema sõit lõppes avariiga.

Laupäeva hilisõhtul märkas patrull Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 66. kilomeetril, Herjavas sõiduautot Honda, millel puudus kehtiv tehnoülevaatus ning juhiga vestlemiseks anti helisignaali ja siniste-punaste vilkuritega peatumismärguanne. Juht otsustas seda eirata, lisas hoopis kiirust ja sõitis eest ära.

Honda võttis suuna Keila poole ning politseipatrulli eest põgenedes läks sõiduki kiirus üle 170 km/h. Keila-Haapsalu maantee 26. kilomeetril sõitis Honda paremale teelt välja, rullus üle katuse ja jäi põllu peal seisma.

Esialgsete andmete kohaselt oli Honda roolis 21-aastane mees, kellel puudus juhtimisõigus ning keda on varasemalt karistatud erinevate liiklusrikkumiste, sealhulgas ka mittepeatumise eest. Mehe võimalik joove on selgitamisel. Peale juhi viibis sõidukis veel neli noort meest. Kõik viis said õnnetuses viga ning kiirabi toimetas nad haiglasse.

Liiklusjärelevalvekeskuse avariimenetlusgrupi väärteomenetleja Aire Askileiskiri sõnul on politsei eest põgenemine ääretult arutu tegu. „Selle otsusega tehakse olukord ainult hullemaks. Suurtel kiirustel ja kogemusteta autot juhtides põhjustatakse liiklusohtlikke olukordi, mis võivad lõppeda kurvalt nii juhile endale, teistele sõidukis olijatele, kõrvalistele liiklejatele või politseinikele,“ rääkis Askileiskiri.

„Politseinike kogemus näitab, et põgenevad juhid tabatakse varem või hiljem ja oma teo eest tuleb vastutada seadusega ette nähtud korras, mis noore inimese jaoks jätab märgi terveks eluks,“ lisas menetleja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mölakas küll
1 aasta tagasi

viimased 15 aastat on pea iga 2 aasta tagant mõni rühm noori elu jätnud läänemaa teedel. tavaliselt põhjus umbne joove, aga ega see on ka idiootsuse tipp siin. loodan et eluaeg lube teha ei saa. kõrvalistujad mõelgu elu lõpuni kuidas joppas et mulda ei matsuta praegu, ja iga laipsooga pole mõtet ühte karpi ronida

Asjast teadlik
1 aasta tagasi

Artur saab jälle puhkekodusse

Marko
1 aasta tagasi

Aire, ka tagaajamine on arutu tegu.

Fakt
1 aasta tagasi

Liiklusõnnetuse põhjustamises on osaline ka politsei.

Tom naabermajast.
1 aasta tagasi
Reply to  Fakt

Põhjustamises??? Opakas veits või mis? Või ise osaline?

Marko
1 aasta tagasi

Taga ajades politsei põhjustas jälitatava kihutamise, mille tagajärel tomis suurel kiirusel liiklusõnnetus.

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Fakt

Olite ise ka osaline seal?

Rähn
1 aasta tagasi

Aga miks üldse peab korralik maksumaksja kinni maksma liikluspättide ravikulud ?? Ja samas ei pääse tavakodanik arstile,sest aegu ja voodikohti pole…Oma lõbud peaks sellised ise kinni maksma. 🙄

Sass S
1 aasta tagasi

Arvutimäng ei ole päris elu .

Otu
1 aasta tagasi

Ei saa igaühest rallimeest !

Hmm
1 aasta tagasi

Ei tea, miks lubasid pole teinud? Sõita nagu tahab ju.

aga
1 aasta tagasi
Reply to  Hmm

mis lube sellisele vaja on, kui ajud ju puuduvad…..istuma panna, jääb mingiks ajaks üks oht vähem teistele liiklejatele

Asjast teadlik
1 aasta tagasi
Reply to  aga

See istumine pole sellele juhile võõras tegevus,paraku on ta peast suht pehme ja pole võimeline õppima