Kloostri ja Suitsu vaatetornid läksid remonti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kloostri torn. Foto: Marju Pajumets
Kloostri torn. Foto: Marju Pajumets

Kloostri ja Suitsu vaatetornid Matsalu rahvuspargis jäävad sel suvel suletuks, sest tornides algas remont.

Kloostri vaatetorni juba ümbritsevad tellingud, Suitsu tornis algab töö paari nädala pärast. „Eeldatavasti saavad valmis augusti lõpuks,” ütles RMK Lääne-Eesti piirkonna külastusjuht Marju Pajumets Lääne Elule. 14 ja 21 m kõrgused metalltornid puhastatakse, krunditakse ja värvitakse, kindlustatakse vundament, tehakse korda vaateplatvormide piirded jms.

Suitsu ja Kloostri vaatetornid pandi püsti 1990. aastatel. Matsalu rahvuspargis on viis RMK vaatetorni: peale Suitsu ja Kloostri on seal Rannajõe, Penijõe ja Keemu vaatetorn. „Kuniks Kloostri ja Suitsu on remondis, soovitame avastada ja külastada teisi Matsalu torne,” ütles Pajumets.

Kloostri ja Suitsu vaatetornide remont läheb maksma veidi üle üle 93 000 euro, rahastab Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond, RMK kanda jääb 15 protsenti omaosalust.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments