Vald kuulutab välja Lihula kooli arhitektuurikonkursi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula gümnaasiumi peauks on tänavu kevadest barrikadeeritud, sest sissekäik on muutunud varisemisohtlikuks. Foto: Andres Hion

Lihula gümnaasiumi peauks on tänavu kevadest barrikadeeritud, sest sissekäik on muutunud varisemisohtlikuks. Foto: Andres Hion

Kuigi pole teada, kust võtta uue koolimaja ehitamiseks raha, pani Lääneranna vallavalitsus ehitamise ajaplaani paika ja kuulutab aprillis välja Lihula gümnaasiumi arhitektuurikonkursi.

„Kohe-kohe kuulutame ideekonkursi välja. Anname veel viimast lihvi,” ütles Lääneranna vallavanem Ene Täht Lääne Elule teisipäeval. Arhitektuurikonkursi tähtaeg on juuni lõpp. Uus koolimaja peaks valmis saama 2024. aasta jõuluks. Lihula gümnaasiumi uues majas on 2500 m² pinda praeguse 3500 m² asemel. Uude koolimajja mahub õppima 250–270 last. Tänavu õpib Lihula koolis 246 last, 10.–12. klassis on 48 last. „Ehitame väikese varuga,” ütles Täht.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mott
2 aastat tagasi

Hetkel ei ehita seda keegi… seda ei luba juba riik alustada, Seoses hetkel toimuv maailmas on pannud kogu selle sektori kallinema ja riik on külmutanud kõik alustamata projektide rahad…vähemalt 2024 aastani. Hetkel katsutakse need mis on pooleli kuidagi valmis teha ja need juba kallimalt. Ja nendesse kui vaja investeeritakse juurde alustamata projektide rahast. Ma ei tea mis unistuste maal see Lääneranna vald elab.

jüri
2 aastat tagasi

Enne ,kui lihulasse täiesti ebavajalikku uut koolimaja ehitada,võiks vallas muud poolikud objektid lõpule viia.

Mati Põdra
2 aastat tagasi
Reply to  jüri

Uus koolimaja on tegelikult vajalik küll, peab tunnistama. Aga mitte kõige muu arvelt, nagu jõuga läbi suruda tahetakse. Kes teab, see teab.

hüva nõu
2 aastat tagasi

1)kuna lihulas ruumi palju, siis võiks olla innovatiivselt ainult 1 korruseline maja(odavam ehitada), ka lihula peatänava majad on valdavalt 1 korruselised, võiks jätkata väikelinna stiili
2)vältida taebla kooli laudise, akende, klassiruumi, aula, söökla, paraadtrepi ja aatriumi ebaõnnestumist
3)vältida haapsalu põhikooli pooleldi sovietlikku välimust, samuti mänguplatse – ikkagi kool mitte lasteaed