Tänasest pühapäevani toimub üle-eestiline aialinnuvaatlus

Tihane. Foto: Tarvo Valker

Ornitoloogiaühing kutsub huvilisi sel nädalavahetusel ühe tunni jooksul vaatlema oma koduaias või pargis askeldavaid linde.

„Osalemine on lihtne ja jõukohane igaühele ning annab hea võimaluse ja põhjuse toidumajas kostil olevaid sulelisi paremini tundma õppida,” ütles talvise aialinnuvaatluse koordinaator Aarne Tuule. „Tegu ei ole võistlusega ja tulemused on ornitoloogidele väärtuslikud igal juhul: ka siis, kui vaatleja kõiki linde ära ei tundnud, kui linde oli vähe või neid polnud üldse.”

Osalemiseks tuleb kirja panna kõik tunni jooksul nähtud linnuliigid ja suurim korraga nähtud isendite arv. Vaatlustulemused tuleb sisestada 4. veebruariks elektroonilisse ankeeti lehel www.eoy.ee/talv või saata postiga ornitoloogiaühingule.

Tänavu toimub talvine aialinnuvaatlus 13. korda. Eelmisel aastal osales enam kui 3000 inimest, kes vaatlesid üle 70 000 linnu 69 liigist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments