Riisalu lubab kummalist vallavalitsuse struktuuri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula volikogu valis 20 poolthäälega uueks vallavanemaks Kullamaalt pärit Aivar Riisalu. Foto: Urmas Lauri

Konkurent Merle Mäesalu oli esimene, kes vallavanemaks valitud Aivar Riisalut õnnitles. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavanem Aivar Riisalu esitleb 20. jaanuaril toimuval volikogu istungil enda sõnul kummalist vallavalitsuse struktuuri.

„Ütleme nii, et loon täiesti kummalise vallavalitsuse struktuuri,” ütles Riisalu. Lähemalt ta oma plaane aga Lääne Elule tutvustama ei soostunud. „Las ta praegu olla, enne kaklust ei ole vaja rusikatega vehkida, tuleb valmistuda,” ütles vallavanem.

Riisalu sõnul komplekteerib ta praegu osavallavanemaid. „Volikogu istungiks on mul vaja vallavalitsus kokku saada,” ütles ta. Volikogu istung on 20. jaanuaril.

Lääne-Nigula kaheksast osavallavanemast oli reedeks oma osavallakogult heakskiidu saanud seitse. Viimasena koguneb teisipäeval juhte valima ja osavallavanema kandidaati vaagima Nõva.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
MART
2 aastat tagasi

HR.Riisalu!Tulin praegu Martnast arsti juurst,nii kui autost välja tulin, olin mina mats ja maaühendus.Olin liuväljal. Kas raha liiva jaoks pole?Võiks Paliverest mõne töötu tooma viiaämbriga.

Mõtlik
2 aastat tagasi

Mõned osavallad on teinud 4 aastaga suure arenguhüppe – kultuur, invsteeringud jne. , mõni on aga lausa kängu jäänud. Kas põhjuseks kohapealne kehv juhtimine või puudub vallaisadel tahe suurt pilti näha?

Maha libavalitsus!
2 aastat tagasi

Pole siin vallas veel paremaks midagi läind- busse jääb vähemaks, asutused jäävad üha kaugemale ja tänu sellistele aferistidele jääb ka vallasupp üha lahjemaks 🙁
Ootame uut valitsust!

häää
2 aastat tagasi

mees , kes lubabki öeldi vanasti

Paljud siin
2 aastat tagasi

hädaldavad ja on kadedad, et Riisalu on loonud juurde Läänemaale kaheksa korralikku töökohta. Loomulikult täidavad osavallad seda funktsiooni, mis ennem vallad. Läbi aegade on olnud Läänemaal sellised liigendused, alates kihelkondadest, külanõukogudest jne.Kaotage muidugi kõik Läänemaalt ära, päästjad, maavanemad, politsei, kohalikud omavalitsused, siis tuleb õnn õuele.

kas
2 aastat tagasi
Reply to  Paljud siin

ta tuli siia koos oma ansambliga või

Jaan
2 aastat tagasi
Reply to  Paljud siin

Ja miileks siis neid valdasid liideti,ikka selleks ,et kokku hoida .Aga mida nüüd tehakse iga küla teeb oma valla.

Kas
2 aastat tagasi

juba aitama ei hakka neist nn struktuuridest. Midagi muud pole enam teha rasvase palga eest.

NIMI
2 aastat tagasi

Paliveres pandi paika Riisalu soovil täiesti võõras tibi, mis mõte sellel kokku-lahku asjal üldse on?

Raul
2 aastat tagasi
Reply to  NIMI

Ei no Riisalu soovil ei panda siin kedagi paika. See ikka Lõhmuse asjaajamine.

Aivar
2 aastat tagasi
Reply to  Raul

Jutuks hea küll, aga eks aeg näitab kuidas osavallavanem toime tuleb ja Palivere killustunud kogukonda liita suudab, mida plaanitav raudtee uuesti lahutab. Kõige keerulisem on konkureerimine endiste Kullamaa, Noarootsi ja Martna ning ka Oru osavaldadega finantseerimise pärast, kus struktuurid ja eelarves arenduste finantseerimine paigas ning vahed 4-5 kordsed. Oma osavalla eelarve vahendite pärast hakkab toimuma vallas kompromissitu võitlus ja vabatahtlikult ei loobu oma piirkonna projektide finantseerimisest keegi.

Mad
2 aastat tagasi

Mul tglt eriti meeldib kuidas kandideeris seltsimees Tartusse ja intervjuudes ikka seletas et ta tulihingeline Tartlane kuid ei saadud seal valitud aga läks Tallinna. Nüüd äkitselt elupõline Lääne-Nigula elanik.

Ahhoi
2 aastat tagasi
Reply to  Mad

Nagu sa kirjutad, et seltsimees kandideeris küll Tartus, aga tööle läks Tallinnasse, siis tea, et ta kandideeris volikokku, mis ei ole ju töökoht. Et perele leib lauale tuua, tuleb tööd teha ja kui talle pakuti Tallinnas tööd, siis sinna ta ka läks. Mis siin imelikku, pigem sinu teadmised nõrgad.

suuvooder
2 aastat tagasi
Reply to  Ahhoi

ahoi, ahoi

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  Ahhoi

Soojale toolile istuma -kas see on töö? Tootvale tööle vist ei trüginud??

MART
2 aastat tagasi

Kus nüüd kokkuhoid on?Vallal niipalju raha, et töökohti tuleb nagu seinast raha.Tööks enam raha ei jätku. Tubli Aivar.Oskad hästi majandada.Kas sa oma ettevõttes ka nii teed?

Lollidemaa PortoRollo moodi
2 aastat tagasi
Reply to  MART

Aga see ongi ‘haldusreform’ Reformierakonna moodi – ametikohti luuakse hoopis juurde ja raha küsitakse ka juurde, nagu rahvastik kasvaks tohutus tempos ja tööd tuleks juurde…

valija
2 aastat tagasi

Mida sa jälle plähmid? Riisalu on ju Keskerakonna mees, mitte Reformist. Mõtle ka enne, kui midagi jahvatad.

Fekalist jääb fekalistiks
2 aastat tagasi
Reply to  valija

Veel hullem, selle limuka puhul pole partei oluline – läheb sinna kus mõisaköis lohiseb ja liitub sellega, kellega vaja.

igasse
2 aastat tagasi

külla tuleb kolhoos

jah
2 aastat tagasi
Reply to  igasse

ja ka esimees, partorg, parteirakuke ja külvivolinik ning julgeoleku mees