Uuest nädalast saab küsida elektrihinna kompensatsiooni

Peagi saavad inimesed esitada kohalikele omavalitsustele nii paberil kui ka digitaalselt avaldusi elektrihinna kompensatsiooni saamiseks.

Haapsalu hakkas avaldusi välja võtma eilsest, kuigi sotsiaalteenuste ja -toetuste andmeregistris (STAR) ei ole taotluste esitamise programm veel täiesti valmis. See tähendab, et taotlusi saab esitada, kuid neid ei saa veel töödelda.

Lääne-Nigula vallas saab avaldusi esitada esmaspäevast, 10. jaanuarist. „Siis on inimesed viimased arved kätte saanud,” põhjendas kuupäeva Lääne-Nigula sotsiaalosakonna juhataja Tuuli Varik.

Korraga saab esitada tagasiulatuvalt kuni nelja kuu arved. See tähendab, et jaanuaris saab esitada arved septembri kuni detsembri elektri tarbimise eest ehk arved, mis on inimesteni jõudnud oktoobrist jaanuarini. Esitada tuleb ka kuludega samas kuus teenitud tulud.

Edaspidi on inimestel võimalik kompensatsiooni küsida ühe kuu kaupa või näiteks hoopis aprillis jaanuari-märtsi arvete eest.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kas teate?
2 aastat tagasi

Hüvitatakse 80% energia koguhinnast, mis ületab elektril 12senti/kWh, gaasil 4,9 senti/kWh ja kaugküttel alates 7,8 senti/kWh. Need ühiku maksumused sisaldavad käibemaksu,võrgutasusid, aktsiisi ja taastuvenergiat. Seega, enne taotlema minekut on hea endale selgeks teha, kas kvalifitseerute abisaajate hulka. Muidugi peaks meedia ka nendest piiridest täpsemalt ja rohkem rääkima!

lapsesuu
2 aastat tagasi

küsida võib kõike

uudishimulik
2 aastat tagasi

Kas seda ROHEPÖÖRET kuidagi näha ka saab peale kosmiliste arvete.

maksuametil
2 aastat tagasi

kõik andmed olemas, meil e-riik, elekriettevõte edastab andmed maksuametile see automaatselt koostab toetuse summa, nüüd peavad kõik pensioniealised veel arvutikursustele minema jne- idioodi riik, ainult e- valimised paistab neil olevat käpas, kindel arv valijaid alati võtta

Ain
2 aastat tagasi

ja…. firmad?

enn
2 aastat tagasi

juhhei! luba kerjamiseks on antud!

Ahto
2 aastat tagasi
Reply to  enn

Mitte vaid luba vaid riik aktiivselt suunab inimesi kerjama. Varsti saab kerjamisest riigi suurim majandusharu!

Natuke nalja
2 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Kuna USA-s on, demokraatide juhtimisel, vaesunud rahvastiku seas oluliselt tõusnud kuritegevus nagu vargused, röövimised jms, siis alates 2022. aastast soovib USA maksuamet, et inimesed deklareeriksid ka oma kuritegelikust tegevusest teenitud “kasumi”. Eks meie hakkame siis kerjamise “kasumit” deklareerima, MTA seda asja niisama ei jäta!

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  Natuke nalja

Mis siin naljakat on, paljudes riikides soovitab maksuamet ebaseaduslikku tulu deklareerida, harige ennast, inimene! Kas vabariiklaste juhitud valitsuse ajal kuritegevus ei tõusnud? Kuidagi tuttavlikult primitiivne lähenemine teil.

Natuke nalja
2 aastat tagasi

??? Trumpi ajal tööpuudus vähenes, kuritegevus kahanes. Kuni BLM-ini. 2020. aastal on kõik hüppeliselt üles läinud. Oled ikka kursis maailmas toimuvaga???

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  Natuke nalja

Martin, sina vä?

mida me ootame?
2 aastat tagasi

kasahstanis vaevu kahekordistus maagaasi hind ja linnad panti sõna otseses mõttes põlema, politseid löödi tosina jagu kabelisse. vaja ainult korra hirm naha vahele ajada toompea parasiitidele ja küll muutused tulevad

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Kasahstanis on vene väed sees, soovid siia ka.

Eesti edulugu jätkub
2 aastat tagasi

Meie elu on läinud ainult paremaks, eriti viimasel aastal!

kas
2 aastat tagasi

neid lätusid kerjamiseks peab ise ostma või jagab vereimejate valitsus neid tasuta

Lonni
2 aastat tagasi

Miks andsin eelmisele kommentaarile korraga 2plusshäält?Halloo,moderaator?!
Vajutasin 1kord,aga sain korraga 2punni!