Lääne Malevlane: matkamäng „Mägramatk“ Annabel Kaasiku silmade läbi

Lääne Elu

info@le.ee

Noored „Mägramatkal”. Foto erakogu

Tänavune mägramatk toimus 28. augustil Taeblas. Osalesid 4–5-liikmelised võistkonnad. 12 km pikkusele punasele rajale läks koos meiega kümme meeskonda. Väiksemad said läbida rohelise raja, mille pikkus oli umbes 7 km. Selle läbis kaheksa võistkonda.

Enne rajale minekut kordasid võistluse peakorraldajad Märt Õiglas ja Oliver Metsar-Villakov reeglid üle. Stardis anti meile kaks ümbruskonna kaarti, ühel neist oli ka ajagraafik, mille järgi pidime liikuma. Punasel rajal osalevad võistkonnad pidid ise koordinaadid määrama.

Kontrollpunktides olid ülesanneteks raadiosaatjaga rääkimine, müntide otsimine, pildi tegemine, varustuse kontroll, meditsiin, kanderaami ehitamine, seente arvamine, laskmine, luure, füüsilised katsed, takistusrada.

Lisaks oli terve matka jooksul oluline meeskonnatöö. Pärast pildi tegemise punkti ootas meid ees üks takistuskraav. Pidime otsima kuiva tee, et selle juurest minna ja mitte sinna sisse vajuda. Panime üle kraavi ühe maha langenud puu ja selle abil saimegi kraavi ületatud. Poolel teel leidsin mina ühe üllatuse: lilla seene. Finišis sai igaüks burgeri, mis oli pärast rajal söödud õunu heaks kõhutäiteks. Pärast sööki toodi Haapsalu noored veoautoga koju.

Meie meeskonnale meeldis matk väga, meeleolu oli meil hea ja sai palju nalja. Kõik punktid olid põnevad, väga lahe oli kraavi ületamine.

Seekord saime teise koha. Kindlasti osaleme järgmisel matkal jälle.

Annabel Kaasik

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments