Uspenskid tõid Leedust kaks hõbemedalit

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maadlejad Leedus. Foto: Aap Uspenski
Maadlejad Leedus. Foto: Aap Uspenski

Laupäeval Leedus Šiauliais toimunud U20 Kreeka-Rooma maadluse rahvusvahelisel Rimantas Bagdonase turniiril osalenud kaksikvennad Kevin ja Robin Uspenski tulid mõlemad koju hõbemedaliga.

„See oli UWW (rahvusvahelise maadlusliidu) kalendri võistlus, mis peaks olema väga tugev võistlus, aga seoses Covidiga jäi osavõtjate arv tänavu väikeseks,” ütles Kevini ja Robini isa, maadlustreener Aap Uspenski. Osalejaid oli kaheksast riigist. „Samas oli see võistlus meie jaoks väga paras, sest saime võitu ja saime kaotust. Õpitakse ju ainult kaotustest.”

Robin Uspenski võistles kehakaalus –87 kg, Kevin Uspenski kehakaalus –97 kg.

Robin Uspenski kaotas esikohamatšis rumeenlasele, Kevin Uspenski leedukale. „Robinil on sellest kaotusest rohkem õppida – ta juhtis 2:0, aga oskas edu maha mängida,” nentis Aap Uspenski.

Õppetunni sai ka Kevin Uspenski. Tema ja leeduka matš lõppes punktidega 1:1, kuid võidu võttis leedukas, sest tema oli see, kes viimasena punkti kirja sai. „Kuna mõlemad valisid matšiks passiivse taktika, tuleb sel puhul targalt tegutseda ning võtta punkt siis, kui seda hädasti vaja on,” kiitis Aap Uspenski võidukarika koju jätnud Leedu maadlejat.

Rimantas Bogdonase turniiril olid maadlemas ka naised, sealt saadigi Eestile parim koht, sest Tapa spordikooli esindaja Marta Pajula võitis esikoha kehakaalus –76 kg.

Šiauliai turniir kandis Rimantas Bagdonase nime. „Neil pole rohkem maailmameistreid, sellepärast on selline turniir,” ütles Uspenski. „See oli sama klassi võistlus kui meil Kristjan Palusalu mälestusvõistlus.”

Vennad Uspenskid maadlevad Soomes nii detsembri kui ka jaanuari alguses korraldatavatel turniiridel. „Soomes on täiskasvanute turniir ja kohe selle järel laager,” ütles Uspenski.

12. veebruaril on noored maadlejad kõik Haapsalus Eesti noorte meistrivõistlustel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Äärmiselt
2 aastat tagasi

tublid treenerid ja noored, kes hoiavad eesti maadlust tõusuteel. Kui pilti vaadata, siis on kõik päris vägilased. Edu edaspidiseks.