Läänemaa haigla lõpetab novembris plaanilise ravi

Viga saanud õpilasega Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördunud maadlustreener sai ebaviisaka kohtlemise osaliseks. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla võib plaanilise ravi peatada. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa on koroonaviiruse levikult Eesti maakondade arvestuses madalamate hulgas, kuid ka Läänemaal on nakatumine hoogustunud ning koroonaosakonna laiendamine tähendab, et Läänemaa haigla peab oma plaanilise ravi lõpetama, kirjutab ERR.

Läänemaa haigla ravijuht Alge Vare ütles, et haigla kaheksa kohaga koroonaosakond on täielikult hõivatud. Kõik patsiendid on Läänemaalt ning kuus neist on vaktsineerimata. Ees seisab osakonna laiendamine ning plaanilise ravi lõpetamisega on juba alustatud.

„Me teeme esmaspäevaks juba 12 kohta ja 8. novembrist on meil 18 kohta. Selleks, et see kaheksakohaline voodifond luua, selleks me panime 48-kohalisest aktiivravist kinni 24 voodit ja selle 18ga on nii, et lõppeb ära igasugune plaaniline töö,” rääkis Vare.

Vare ütles, et lisaks koroonapatsientidele jääb siis haiglas kohti vaid erakorralise kirurgilise abi ja erakorraliste sisehaiguste patsientidele ning mõned õendusabikohad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalu kodanik
2 aastat tagasi

“Läänemaa haigla ravijuht Alge Vare ütles, et haigla KAHEKSA KOHAGA koroonaosakond on täielikult hõivatud”.
Mis moodi on võimalik, et suures Haapsalu haiglas on ainult 8 kohta? Palju ruumi hõlmab üks koroona patsient, et 48’st aktiivravi osakonnast täpselt pooled peab kinni panema, et 8’le koroonahaigele koht luua?

Linlane
2 aastat tagasi

Kas Läänemaa haiglas plaanilise ravi peatamine on ikka põhjendatud, suur haigla, ruumi peaks ju kõigile jätkuma, millega siis need töötajad tegelevad, kes ei lähe karoona osakonda tööle

Nojah
2 aastat tagasi

Mõistlik

Jenkem
2 aastat tagasi

Heh sa oled vaktsineeritud? Kuude või aastate pärast ei kavatse küll kellegi vaktsiini tüsistusi kinni maksta pelgalt selle pärast et on kaotatud töövõime vms, katsuge ka siis ise hakkama saada

Jah
2 aastat tagasi

Võtta lamekuplid seaduslikult vastutusele iga surma eest mis nad põhjustanud. Nii koroonasurmad kui ka inimeste surmad kes nüüd ravi ei saa
Õige oleks just need omal süül koroona saanud koju kupatada peotäie hobuseravimitega aga meil ju vabariik

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi
Reply to  Jah

OK.-sinu tahtmine sündigu…võibolla võtavad need sinu poolt ristitud “lamekuplid” vastutuse ja tellivad endale mingi võru tekstiga “mitte elustada” ja jätavad kiirabi kutsumata, lootuses lunastada oma süü selles, mida ei teinud…aga mida teha nende kahe inimesega, kes on vaktsineeritud….äkki tead vastust.

Need kaks
2 aastat tagasi

saavad peale lühiajalist ravi koju. Teised on kuni 3 kuud haiglas